Главная Новости

Цікаві факти

Опубликовано: 03.09.2018

видео Цікаві факти

ОАЕ Цікаві факти про Емірати

Данія — держава в Північній Європі і має «правильну» назву Королівство Данія. Як і в кожному «королівстві» є свої цікаві факти, які багато і не відають.


Цікаві факти про Україну!

Давайте відкриємо завісу в «таїнство» і познайомимося з найважливішими. І так цікаві факти про Данію .

1. До XIX століття Данія «правила парадом» всієї північної Європи .

2. За свідченнями досліджень, проведених в Лестерському університету Англії, датчани — найщасливіші люди. І безтурботні.


Цікаві факти про змій

3. Найбільший і «старий» по своїм рокам парк розташований саме в Данії, Копенгагені, і носить назву Тіволі. А за деякими даними, коли в цей «скарб» ступила нога Уолта Діснейя, він вирішив не поступатися Тіволі і створив свої «розважальні стіни» — Діснейленд.

4. Конструктор LEGO був створений саме тут. А перекладається він «грайте добре» (на датському «leg godt»).

5. Мешканці Копенгагена щодня проїжджають більше 600 000 км на метро і майже стільки ж — велосипедом. Купівля автомобіля — недоступна розкіш для середньо статистичного жителя.

За придбання такого потрібно заплатити податок, а він, іноді, перевищує саму вартість автомобіля. Тому велосипед — найзручніший і кращий вид транспорту там.

6. При покупці карти Копенгаген (CPH: CARD), ви стаєте щасливим власником безкоштовного проїзду громадського транспорту. А також, ви зможете відвідати всі визначні пам’ятки, як історичні, так і розважальні, зі знижкою в 20%, а музеї (62 шт) — безкоштовно.

7. У 2009 році Данія отримала «нагороду», як найбільш екологічно чиста країна світу.

8. Ось ще цікаві факти про Данію . Найдовша європейська вулиця, усіяна бутиками від відомих дизайнерів, знаходиться в Копенгагені і називається «Стрегет» (Stroget). Більш того, всі магазини Данії працюють до 17.00 максимум до 18.00. Там, чим довше буде «доступність покупки» для жителів — тим більше доведеться заплатити винагороду уряду.

9. Прямо в центрі Копенгагена є морський басейн, в який може «увійти» близько 600 чоловік відразу.

10. Нерухомість в Данії шалено дорога і не всім по кишені. Так, наприклад, найпростіша «однушка» може коштувати близько 100 000 €, в якій ще й туалет буде один на кілька сімей, а часто і кухня — одна, як в комуналці.

11. У Данії досі «цвіте» бізнес на здачі пляшок. Ось тільки не так, як це було раніше у нас, коли працювали склотари; у них це можна назвати «пластикотари». Купуючи, наприклад, в магазині якусь воду в пластиці, вартістю в 20 крон, ми заплатимо 22. А ось 2 крони — це запорука того, що можна отримати назад, здавши пластикову пляшку в приймальний пункт.

А ще, Данія — це випічка. Найрізноманітніша і найсмачніша. Тут жоден ранок не проходить у місцевих жителів без величезної кружки кави і круасанів.

rss