Главная Новости

Як правильно підібрати надувний човен?

Опубликовано: 28.09.2018

видео Як правильно підібрати надувний човен?

Підготовка плавзасобу до літа "Про Рибалку Всерйоз"

Переваги надувного човна.

1. Абсолютна мобільність та компактність.



Наприклад човен довжиною 4.3 м. у складеному стані займає дві сумки в одній з яких зберігаються дно та сидіння (пласка сумка), а в іншій сам човен. Розміри найбільшої сумки 130х50х60см. Відповідно зберігати її можна хоч на балконі в звичайній квартирі, не говорячи вже про човни меншого розміру. Також ви легко переміщуєте його разом з мотором у свій автомобіль та без будь якого причепу, на швидкості, що дозволяє ваша автівка долаєте 200-300, а то і більше кілометрів до місця виходу на воду.


Как собрать надувную лодку ПВХ.Bark- 280N

Маючи надувний човен ви не переймаєтеся питаннями, щоб знайти місце для його скидання у воду. Ви можете легко (бажано вдвох) пронести його по стежці через чагарник, або спустити з 2 метрового обривчастого берегу і т.д.

2. Цілковита безпека.

Перекинути надувний човен у воді – складно. Правда не слід нехтувати такими правилами як рятувальний жилет та зафіксована до руки аварійна чека зупинки двигуна. Випадіння все ж таки трапляються (частіше за все під впливом алкоголю). Надувний човен на відміну від залізного не потоне у будь якому випадку при будь яких обставинах. Тобто в екстреному випадку можна пливти, тримаючись за нього. Майже всі човни на сьогодні виготовляються з двома та більше гермовідсіками (частіше 3-4), тому навіть при повному здутті  одного з них у вас буде можливість повернутися до берега.

Как делают ПВХ лодки? Видео о производстве надувных ПВХ лодок. Завод лодок и детали производства.

Недоліки.

1. Погодні умови.

Усі надувні човни не залежачи від виробника, якості тканини і т.д. бояться вітру та хвилі. Залізний човен важчий, має більшу осадку та гострий ніс, яким він «розрізає» невеликі хвилі, а самі пасажири сидять високо над водою. Човни з ПВХ ідуть просто по хвилям, перекочуючись через них. Такі прогулянки не містять значної небезпеки, але дуже не комфортні, тому що через декілька хвилин такого катання всі пасажири стають повністю мокрими від бризок. Звичайно човен з більшим діаметром балонів трохи зручніший при таких обставинах, але остаточно проблему це не вирішує.

Велика парусність при незначній вазі також є неприємним моментом. Човен крутить, та зриває з якоря. Про рибалку в таких умовах можна забути. А інколи вітер буває таким сильним, що навіть важко дістатися берега. Тут все залежить від потужності вашого двигуна.

2. Комфорт.

По закінченню рибалки, особливо яка триває доби так дві і більше треба повертатися додому. Та коли ти, натомлений важкою, клопіткою працею рибака (хто був зрозуміє) приходиш до берега ти усвідомлюєш, що тобі треба витратити щонайменше півгодини (для двох натренованих чоловіків) для того щоб розібрати речі і човен та скласти все у авто. Звичайно значно простіше просто затягти залізний човен з усім скарбом одразу на лафет. Також сидіти на м’яких кріслах значно зручніше ніж на дерев’яних лавках човника з ПВХ.

Тепер кілька корисних порад. На що слід звертати увагу при виборі човна.

1. Якщо у вас вже є мотор купуйте човен, що призначений для експлуатації з двигуном вашої потужності.

2. Човни з суцільним дном значно зручніші під час рибалки та полювання (на ньому значно легше стояти).

3. Вага та розміри комплекту мотор + човен. Перед покупкою проконсультуйтесь у продавця – чи влізе цей комплект у ваш автомобіль. Також враховуйте ваші фізичні можливості.

4. Ніколи не купуйте одразу додаткові аксесуари як то тент, електронасос, сумку під лавку, колеса для транспортування і т.д.. Спочатку спробуйте голий комплект разів 3-5 на воді, а вже потім ви зможете точно визначитися, що саме вам необхідно.

5. У продавця з’ясуйте питання сервісу. Головне це можливість придбання нових лавок, пайол, та стрингерів (складові частини дна човна). Лавки та пайоли ламаються, стрингера губляться.

6. Зверніть увагу на такі аксесуари як зручність розташування ручок для перенесення, бризковідсікачі, зливний клапан, можливість пересування сидінь.

7. Ходові властивості човна ви зможете перевірити тільки особисто, тому не варто вірити сусідові, якій каже що у нього човен Robson 310 – то і ти бери його тільки довший. Кожна модель – це окремий проект в якому всі деталі мають значення. Тож обирайте самостійно. Знайте – кращого ще досі не придумали.

8. Пам’ятайте, що човен ваш все ж таки гумовий, а значить порізи та проколи не то що можливі, а обов`язкові. Тому перевірте, постійно слідкуйте та не виходьте на воду без ремкомплекту.

Специально для сайта www.sail.com.ua Денис Стежко. Все изложенное в этой статье личное мнение автора. 

rss