Главная Новости

Сімейний відпочинок під час канікул

Опубликовано: 29.09.2018

видео Сімейний відпочинок під час канікул

Скільки коштує відпочинок на одеських пляжах?

Сімейний відпочинок під час канікул завжди хочеться провести незабутньо з користю, як для душі, так і для тіла. Для цього вам, в першу чергу, треба визначитися, чого саме ви чекаєте від літнього відпочинку: нових вражень, можливості провести час у колі рідних людей, умиротворений відпочинок на березі моря або отримати екстремальні відчуття від спуску з гори на лижах. Зваживши всі «за» і «проти» і взявши до відома побажання кожного з членів сім’ї, можна сміливо приступати до планування відпочинку.



Більшість людей починають підходити до планування сімейного відпочинку під час канікул, відразу ж після закінчення попереднього літа. Особливо ці плани стосуються дітей, які під час канікул мають максимально запастися перед навчальним роком новими силами і отримати потужний заряд енергії.


Що їсти і одягати під час сильних холодів - поради сімейного лікаря Людмили Коломієць

Сімейний відпочинок і його особливості

Якщо у вас в планах провести відпочинок під час канікул повним складом сім’ї, підготуйте до цього всій членів сім’ї, зібравши сімейна рада. Спільно розгляньте проспекти туристичних фірм, а після цього зіставте свої бажання з можливостями (зрозуміло, фінансовими). До речі, цікаві маршрути подорожі можна придумати і скласти самостійно, не користуючись послугами турфірми.

Відпочинок дітей у період канікул

Відпочинок дітей необхідно планувати на весь період їх канікул. Не виключено, що в один з літніх місяців дитину можна відправити у спеціальний оздоровчий табір, в якому дитина, перебуваючи під наглядом вожатих, позитивно і з користю для здоров’я проведе час, знаходячи для себе нових і цікавих друзів. Такі табори, як правило, мають спрямованість не тільки на оздоровлення і розрізнення діточок, а й духовно розвивають їх. Так що емоції і приємні враження вашому чаду будуть забезпечені до самого кінця канікул.

До речі, питання путівок вирішують за місцем роботи батьків, де і можна її придбати або замовити. Досить з даним питанням звернутися до профспілкового комітету або в будь-який з центрів захисту населення або центр «Сім’ї».

У той час як ваша дитина буде відпочивати в літньому таборі, ви можете відпочити самостійно. Особливо це допоможе тим сім’ям, які переживають кризу у відносини.

На відпочинок всією сім’єю

Рано чи пізно дитина повернеться з табору і тепер вам варто подумати про сімейний відпочинок разом з ним. Чому б вам не відправитися всією сім’єю на відпочинок в найпопулярніший аквапарк чи чи не поїхати в давно бажане місце, де можна покататися на атракціонах? Чим вам не веселе проведення часу, яке вже точно запам’ятається дуже надовго. До речі, відправитися в таку подорож можна за допомогою путівки або самостійним маршрутом.

Ще один відмінний варіант сімейного відпочинку, який буде до душі як дітлахам, так і дорослим, — це поїздка всією сім’єю на море. Скажете примітивно? Зовсім ні, — відповімо ми. Такий відпочинок дає чудову можливість, щоб діти та їхні батьки отримали масу позитивних емоцій, валяючись під ласкавим літнім сонцем і купаючись в теплому морі. До речі, і здоров’я ви непогано поправите, та й енергії черпнете на цілий рік вперед.

Не забувайте і про сімейні екскурсіях, які можуть в себе включати цілий комплект розваг і незабутніх пригод. Це може бути, наприклад, похід в гори або навіть найближчий ліс з наметом, в можна прожити кілька днів, головне їжею і водою запастися сповна. Такий відпочинок може в себе включати риболовлю, приготування юшки на багатті і багато інші лісові принади. До речі, діти дуже люблять такі відпочинки, особливо це стосується хлопчиків, які з величезним задоволенням будуть допомагати батькові ловити рибу, робити шашлик або збирати хмиз для багаття.

І останній варіант, який може непогано скрасити сімейний відпочинок — поїздка в село до родичів (ну якщо такі, звичайно, є). Погодьтеся, де ще можна спокійно відпочити всією сім’єю від міської суєти, як не в селі, де життя йде своєю неразмеренним ходом. Пару тижнів такого відпочинку неодмінно вам запам’ятаються і дадуть приплив нових сил вам перед початком робочих буднів, а дитині перед навчанням!

 

Кашовар Ганна Олександрівна

rss