Главная Новости

Як навчитися отримувати задоволення від життя

Опубликовано: 29.09.2018

видео Як навчитися отримувати задоволення від життя

Вишивка хрестиком

Небагато людей можуть похвалитися тим, що вони, роблячи свою роботу, отримують від її виконання справжнє задоволення.



Адже для більшості робота — це всього лише спосіб заробити грошей, вимушена необхідність, також як і для студентів, їх навчання. То чи можна якось змінити хід речей і зробити свою улюблену справу найулюбленішою?

Чи було у вас таке, що перед якимось важливим заняттям, наприклад, перед підготовкою до іспитів, ви собі говорили: «Це так нудно, мені буде складно підготуватися до нього».


Збірка пісень «КОЛИСКОВА БАЮ-БАЙ та інші дитячі пісні»

А з іншого боку, напевно, бували й такі моменти в житті, коли ви думали: «Це буде дуже весела поїздка з друзями за місто, ми чудово проведемо час разом!»

У чому різниця між цими прикладами? Зовсім не в тому, що ви плануєте зробити, а в тому, наскільки сильно ви будете отримувати задоволення від даних ситуацій.


Жизнь на Бали: как переехать на пмж. Стоимость жизни на Бали

Так, ви заздалегідь вирішували для себе, що під час підготовки до іспитів ваш рівень задоволення буде прагнути до одиниці, а для поїздки з друзями відвели 8-9 балів за десятибальною шкалою задоволення. Тому, як ви зрозуміли, вся справа у виборі, який ми робимо ще задовго до ситуації.

Причому вибір цей заснований лише на нашому досвіді з минулого, адже ми пам'ятаємо, що раніше навчання приносила нам одні розчарування і була нудною. Але це зовсім не означає, що тепер вона не може бути цікавою і легкою.

Я не кажу, що потрібно постійно переконувати себе в тому, що займатися непотрібними і нецікавими справами — це весело і продуктивно. Ні, я хочу всього лише запропонувати вибирати усвідомлено, наскільки сильно ви будете насолоджуватися тим чи іншим справою. Ось кілька нескладних кроків, які допоможуть вам в цьому:

1.      Виберіть для початку заняття, яким ви збираєтеся зайнятися найближчим часом.

2.      За десятибальною шкалою оцініть, наскільки сильно ви будете отримувати задоволення від поточного процесу, якщо будете його робити так, як робили раніше.

3.      Відповідайте собі на таке запитання: що я можу додати або змінити, щоб ця справа мені приносило задоволення на 9 або 10 балів?

Наприклад: сьогодні мені належить поїхати на важливу зустріч по роботі. Це зібрання буде, швидше за все, цікавим, але довга дорога дуже сильно стомлює. Тому рівень задоволення від цієї справи буде тільки на 6 балів за десятибальною шкалою.

Отже, що я можу додати, щоб було 7? Можна послухати по дорозі мою улюблену музику. А на 8 балів можна взяти з собою цікаву і пізнавальну літературу, яку я вже довгий час планувала прочитати, але все було ніколи.

А що можна зробити, щоб було 9 або навіть 10 балів? Я давно мріяла прогулятися по парку і насолодитися красивою природою. Так чому ж не зробити це перед або після зборів? Після всіх цих кроків і змін можна бути впевненою, що поїздка вдасться, і я насолоджусь нею на всі сто.

Дану техніку можна застосовувати щодня не тільки на роботі, але і вдома, у побуті. Можна її використовувати теж не до якогось певного заняття, а щодо цілого дня. Це буде навіть краще: так, ви можете щодня починати з питання «Наскільки цей день від 1 до 10 для мене буде приємним і насиченим, наскільки він мені принесе задоволення?»

І якщо ваша відповідь не задовольнить вас, просто думайте і аналізуйте, якими діями ви зможете «добрати» свій рівень задоволення до заповітної десятки.

За допомогою цієї вправи ваш ідеальний щасливий день перетече в таку ж тиждень, тиждень в місяці й роки. Так ви буквально можете створювати самі своє щасливе життя, а потім, слідуючи вашому прикладу, до вас підтягнуться ваші рідні та близькі. Тому, дійте, все у ваших руках!

Вам сподобалась статья? Розкажіть про це Друзям!
rss