Главная Новости

Рак сигмовидної кишки — Дискусійний посиденьки | Медичний портал

Опубликовано: 29.09.2018

Чоловік 37 років доставлений СМП в хірургічне відділення. з д-зом: о.кішечная непрохідність. На екстреної лапаратомиивиявлена ??обтурація сигми пухлиною проростало в стінку кишечника. Ознак метастазування в регіонарні лімфовузли на операції не виявлено. Проведена резекція сигми в обсязі необхідному при злоякісному перебігу пухлини, виведена колостома через передню черевну стінку. На гістології аденокарцинома 2ст. Віддалених метостазов при обстеженні не виявлено. Хворий зараз знаходиться в хір.отд. однією з відомчої клініки Московської обл. в теч. тижнів. Яка подальша тактика лікування?

Протягом якого часу він може там знаходиться? Коли, і показана чи променева і хіміотерапія? Де це краще зробити в Росії? Комерційні варіанти прийнятним. Зарубіжні пропозиції вартістю в 2 московські квартири вже були …

Шановні колеги допоможіть будь ласка конкретною пропозицією або радою

Чи були досліджені лімфатичні вузли (на пердмет метастазів в них) і якщо так, то скільки? Чи точно друга стадія (тобто досить поверхневе розташування пухлини, що не дуже відповідає обтурації кишки)?

Ближнє подмосковье, онкологом ще не оглянутий, зараз знаходиться в хір. стаціонарі, де був прооперований за екстреними показаннями (о.кішечная непрохідність). Де можна отримати кваліфіковану допомогу (консультацію онколога, подальше лікування)? Йдеться про молоду людину і начебто час ще не втрачено, якщо немає ніяких метостазов поки. Хоча мучить питання: чи може бути таке?

Балашихинський онкодиспансер. Там працюють хороші онкологи. У першу чергу звертайтеся туди. Якщо після консультації будуть питання або сумніви, пишіть.

Не зрозумів питання. Чи може бути таке, це в сенсі, що немає метастазів або, що взагалі є хвороба?

в сенсі, що немає метастазів звичайно ж, а щодо хвороби і звідки вони беруться — таке питання може задати тільки людина далека від медицини

З одного боку per rectum, з іншого колостома … як би все на увазі …

метостазов немає (… поки що) … Потрібна хіміотерапія чи ні? Хірурги про це нічого не говорять, а планують через 3 місяці спостереження провести реконструкцію

Дуже часто рак прямої кишки не дає віддалених метастазів. А з приводу ХТ вже була консультація в онкодиспансері?

Ми ж з вами домовилися, що проконсультуєтеся спочатку в Балашихинском онкодиспансері.

Реконструкцію краще було б робити в онкологічному закладі, заодно і проконтролювати адекватність попередньої операції (такі втручання часто виявляються не цілком радикальними). Якщо не досліджені лімфовузли, сумнівно, що вони були вилучені в повному обсязі. Тоді з повторною операцією довго тягти не варто, можна зробити і через 1,5 міс.

Хіміотерапія показана як мінімум з двох причин: 1. неможливість виключити ураження лімфовузлів і 2. наявність обтяжливого фактора — обструкції.

Incoming search terms:

рак сигмовидної кишки
rss