Главная Новости

Служба по грудному вигодовуванню новонароджених, допомога та лікування фахівця консультанта при: лактостазі, біль у грудях у матері-годувальниці, застій, расцежіваніе і зціджування грудного молока. Гаряча лінія Москва. | Медичний портал

Опубликовано: 29.09.2018

Застій молока?

Ви — молода мама, яка годує, і у вас болить груди, помітили почервоніння шкіри на молочних залозах,з’явилися ущільнення? Найчастіше це викликано труднощами відтоку молока. У поліклініку до лікаря-мамолога можна потрапити тільки по запису. Це дуже незручно. Значить, єдиний вихід — молокоотсос? Це не так! Вам готові допомогти фахівці нашого Центру. Вони виїжджають «додому» цілодобово — «расцежівают» застійні ділянки, запобігають виникненню лактостаза, маститу — розповідають, навчають, консультують … Пам’ятайте: годування грудьми має доставляти тільки радість! І ми готові зробити все, щоб ви цю радість відчули!

Всі наші спеціалісти мають медичні сертифікати і пройшли спецнавчання.

Питання доктору

Добрий день, Олена! Чому Ви вирішили, що у Вас мало молока? Та кількість, яку Ви можете зцідити — не може служити достовірної мірою його вироблення. При правильному прикладанні дитина висмоктує груди набагато краще за будь молокоотсоса …

Останнє на форумі

Лактостаз — застій молока в протоках молочних залоз (закупорка проток). Молочна залоза жінки середньому складається з 15-25 ацинусів, в яких синтезується молоко. Ацинуси з’єднані з соском протоками. Якщо який або ацинус протягом кількох днів не звільняється своєї продукції або один з проток …

Ми організуємо службу цілодобової екстреної допомоги вдома. Буде call-центр і виїзні бригади …

Для новонародженого немає кращої їжі ніж материнське молоко.

Як би не надривалася реклама в ЗМІ, тиражуючи штампи про те, що штучне харчування саме цієї компанії може дати новонародженому всі необхідні речовини і мікроелементи, будь-яка розумна людина чудово розуміє, що їжі краще, ніж материнське молоко для дитини знайти просто неможливо. Жоден штучний замінник, жодне інше молоко не може підійти дитині більше, ніж те, яке призначене йому природою. Тільки годування грудьми новонароджених може дати дійсно все, чого потребує дитина. Однак при годуванні груддю у багатьох жінок виникають серйозні проблеми, які краще вирішувати відразу, поки вони не дійшли до такого ступеня, що справлятися з ними можна тільки хірургічним шляхом. У такому випадку краще всього відразу викликати консультанта по грудному вигодовуванню.

Всі проблеми вигодовування грудьми, важко описати. Тому варто обмежитися лише найпоширенішими і небезпечними. Проблеми при грудному вигодовуванні можуть початися практично відразу після пологів, а можуть коли дитині буде вже два-два з половиною роки і його доведеться відучувати від грудного харчування.

Уважно ставитеся до свого здоров’я!

Нерідко вже на другу-третю добу після народження довгоочікуваного дитини відбувається збій гормонального балансу. Справа в тому, що тепер замість молозива грудей наповнюються вже справжнім молоком. Проте нерідко через гормональний збій (переохолодження перед пологами, стрес, вживання алкогольних напоїв і особливо пива або з інших причин) груди можуть бути переповнена. При цьому молода мама відчуває дійсно жахливі болі. Їй здається, що її грудей перетворилися на справжні свинцеві гирі. Груди сильно збільшується і значно твердне. Зрозуміло ні про яку комфортного життя для мами або годування дитини мова йти не може. В добавок, цьому часто супроводжує підвищення температури. А також можуть бути помічені ущільнення в грудях. Ні в якому разі не варто сподіватися, що ситуація розв’яжеться сама по собі. Годування грудьми новонароджених — це дуже серйозна і відповідальна справа, так що будь-недбале ставлення до власного здоров’я може обернутися просто катастрофічниминаслідками.

Інша проблема при годуванні новонародженого груддю може виникнути як на самому початку періоду годування, так і в кінці. Нерідко жінки виявляють невеликі ущільнення у грудях, дотик до яких висловлюється гострою або тупим болем. Це може бути наслідком занадто тісного бюстгальтера або ж збоєм режиму годування. Пам’ятайте, що під час годування груди можуть значно збільшуватися в розмірах і цілком можливо, що вам доведеться оновлювати свій гардероб нижньої білизни, щоб уникнути не тільки дискомфорту, а й серйозних проблем, аж до операції. Зрозуміло, в цьому випадку, як і в будь-якому іншому, категорично не рекомендується затягувати з консультацією у фахівців, відкладаючи це на завтра.

Ще з одним серйозним захворюванням стикаються тисячі жінок у всьому світі. Мова йде про маститі. Мастит при годуванні може бути викликаний різними причинами — поганим харчуванням, виснаженням, втомою, переохолодженням. Проте всі вони можуть мати дуже серйозні наслідки. Одним з них є можливість розвитку абсцесу. А ось це вже дійсно страшно, тому що лікуватися може тільки в клініці і хірургічно в умовах стаціонару. Та й наслідки такого лікування передбачити просто неможливо.

Можуть чекати молоду маму та інші проблеми — тріщини на сосках, лактостаз, цистит та багато іншого, про що слід відразу повідомити фахівця.

На жаль, наш менталітет має шкідливу і навіть небезпечну межу — звертатися до лікарів в останню чергу. Зрозуміло, це небезпечно навіть при звичайних захворюваннях, тому що запущена хвороба, на початкових стадіях виліковуємося за допомогою жмені таблеток, може дати ускладнення, які доведеться лікувати хірургічно. Але особливо небезпечно це при годуванні груддю новонароджених, адже в цей час особливо вразливі, як жінка, так і дитина. Тому при виявленні будь-яких з вищеописаних симптомів або ж будь-яких інших — болі, важкість у грудях, виявлення ущільнень у грудях, застоїв молока в протоках і будь-яких інших, слід відразу ж зв’язатися з нами і викликати фахівця по грудному вигодовуванню. Він зможе оглянути вас і дати рекомендації, які убережуть вас від наслідків легкого дискомфорту — серйозних захворювань. Крім звичайної консультації фахівці можуть зробити масаж при застоях молока, завдяки чому можна уникнути куди більш серйозного лікування лактостаза. Пам’ятайте прописну істину — хвороба легше запобігти, ніж лікувати. Але ж ви не хочете, щоб ваше здоров’я похитнулося особливо в момент, коли ви потрібні найбільше в житті — крихітному, тільки недавно народилася немовляті!

Так що, годуєте свою дитину на його і своє здоров’я і постарайтеся не хворіти!

"Той, хто лікується за медичним довідником, ризикує померти від помилки"

Incoming search terms:

Біль у грудях при грудному вигодовувані лікування мами годувальниці відглистів простудження грудей простудження грудей у жін годувальниць трави від хвороб нирок під час кормління грудью фахівець по грудному годуванні
rss