Як вибрати мийку для кухні — основні рекомендації

Опубликовано: 29.09.2018

Одним з найважливіших елементів кухні є раковина. Вона бере участь у підготовчому етапі будь-готування (помити овочі, набрати воду і т. д.) і нею закінчується будь-яка трапеза (брудний посуд).

Тому до такого важливого елементу інтер’єру існує ряд вимог. Раковина повинна добре виглядати, бути простою у догляді, місткою і не вбирати запахи. Ця стаття допоможе розібратися в тому, як вибрати мийку для кухні серед десятків різних варіацій.

Яка мийка краще? На це питання не існує універсальної відповіді. Даний елемент підбирається індивідуально в залежності від потреб покупця. Мийка має кілька параметрів, з якими слід визначитися перед будь покупкою:

матеріал; форма і глибина чаші; кількість секцій; варіант монтажу.

Якщо говорити про матеріалі, то сучасний ринок пропонує 3 основних види: нержавіюча сталь, штучний камінь і кераміка. Більш детально плюси і мінуси кожного типу ми розберемо пізніше.

Рада: наявність рифленої поверхні робить експлуатацію раковини набагато комфортніше. Є куди складати тарілки перед миттям. Крім того, подряпини та інші пошкодження на такій поверхні гірше видно.

Глибина. Оптимальним цей параметр вважається в межах 19-20 див. В такій чаші зручно мити будь кухонне начиння. А якщо говорити про форму, то вона залежить тільки від дизайнерської думки. У будь-якому випадку однаково добре послужить і кругла і овальна чаша.

Кількість секцій також індивідуальний параметр. Якщо місце дозволяє, 2 чаші – «золота середина». В одній можна мити посуд, а в іншій полоскати. Або ж використовувати чаші окремо для приладдя і продуктів. Вибір за вами.

По виду монтажу мийка може бути накладної або накладної. Перший варіант досить простий в установці і догляді. А ось з врізний раковиною проблем трохи більше. Якщо така мийка йде в рівень зі стільницею, то завжди потрібно стежити, щоб навколо раковини було сухо. У зворотному ж випадку регулярне потрапляння води в шов може стати причиною здуття поверхні навколо чаші.

Мийки з нержавіючої сталі

Миття з нержавіючої сталі найдоступніший, а тому популярний тип раковини. Такий матеріал простий у догляді і не іржавіє. Крім того, він відмінно вписується в будь-який інтер’єр завдяки різним варіаціям поверхні (матова, глянцева, шорстка).

Рада: якість сплаву перевіряється магнітом. Він повинен ковзати по поверхні мийки.

Мийка з нержавіючої сталі не повинна бути дуже тонкою (1мм) інакше вона буде дуже сильно шуміти, так і змішувач надійно закріпити не вийде. Віддавайте перевагу товщині від 3мм.

Явним плюсом нержавіючої сталі є її міцність і жаростійкість. Ви сміливо можете кидати в неї сковорідку, яку тільки що зняли з вогню. Але іноді мийка може продаватися з емалевим покриттям. Таку покупку слід уникати. Будь-який необережний рух і скол в чаші вам забезпечений.

Керамічні мийки

Кераміка – ще один матеріал, який відмінно підходить для виготовлення раковини. Керамічні мийки не бояться температур. За ними доглядати набагато легше, ніж за нержавейкой. Досить пройтися 1 раз губкою і поверхня буде блищати. Також слід згадати, що такі чаші не «шумлять».

Однак кераміка має один великий недолік. Жбурнути каструлю в таку мийку не вийде, адже цей матеріал досить крихкий. Щоб експлуатація такої раковини була більш комфортною доцільно купувати керамічні мийки з «крилом».

Композитна мийка

Найдорожчим і ефективним матеріалом вважається штучний камінь. Композитна мийка без перебільшення шикарно виглядає на будь-якій кухні. Такий матеріал не вбирає запахи і легко чиститься після брудного посуду. Миття з штучного каменю не боїться високої температури, ударів і подряпин.

Рада: не полінуйтеся і промацайте зворотний бік такої чаші. Неполірована поверхня повинна бути неоднорідною. Це свідчить про натуральність матеріалу.

Мінусів у такого вибору всього два. Перший – вага. Як ви розумієте, камінь легким бути не може, а значить, стільниця повинна бути розрахована на такі навантаження. Другий – ціна. Матеріал цей не самий дешевий, проте, така покупка повністю себе виправдовує.

О том, как смешивать свежевыжатые соки
Ни для кого не секрет, что стакан свежевыжатого овощного или фруктового сока, способен придать заряд энергии и бодрости, а также положительным образом отразиться на состоянии здоровья человека. При этом

Полный список кандидатов в президенты страны станет известен к концу января
9 января 2008, 15:53 Текст: editor На будущей неделе закончится срок приема документов для регистрации кандидатов в президенты. На принятие решения по документам у Центризбиркома будет десять дней. НОРИЛЬСК.

ЄДНІСТЬ : У Києві через високий рівень захворюваності на грип та ГРВІ закрили вже 75 шкіл
У Києві призупинено заняття у 75 школах (2127 класів), у яких рівень захворюваності на грип та ГРВІ перевищив 20%. Інформує  «Є!» , з посиланням на УНІАН. Про це наразі повідомив перший заступник

Список полезных заготовок из овощей и фруктов на зиму
Список полезных заготовок из овощей и фруктов на зиму Август и сентябрь — традиционно хлопотное время для многих хозяек, садоводов и дачников-любителей. В первую очередь необходимо собрать урожай или

Березовый сок можно ли использовать при сахарном диабете
Березовый сок при сахарном диабете — сахарный диабет: все о заболевании и методах лечения Березовый сок с давних времен славится своими целебными свойствами. Дело в том, что в весенний период береза

Свежевыжатые соки. (кому не лень читать)
Вы видели фильм о , которую исследовал японский ученый Имоту Масара? Уникальные опыты показали, что структурированная жидкость может творить чудеса и оздоравливать наши клетки, омолаживая организм

Купажирование и подслащивание соков
Некоторые соки иногда бывают пресными, слишком кислыми или недостаточно сладкими. Чтобы такие соки были полноценными по вкусовым и питательным качествам, к ним добавляют соки из того же вида сырья, но

Лечение рака по Бройсу и др
Лечение Рака по Бройсу. (Рудольф Бройс) «Совсем недавно китайские медики обнаружили, что у онкобольных количество микроэлементов в печени, в волосах и некоторых других органах резко снижено. Возможно,

С каким соком пить водку?
Ответ: С каким соком пить водку? ВИНОВАТ АНТИАЛКОГОЛЬНЫЙ ФЕРМЕНТ - Владимир Георгиевич, главный вопрос

Сок добрый
Министерство общего и профессионального образования Российской Федерации Санкт-Петербургский Государственный Технологический институт (Технический университет) Факультет Экономики и

rss