Главная Новости

Подорож у Брюгге

Опубликовано: 29.09.2018

видео Подорож у Брюгге

BRUGGE Брюгге New Year trip 2017 part 2

В одному з моїх турів по Європі Брюгге був наступним по маршруту містом після Дрездена.

На перший погляд можна подумати, що ці міста дуже схожі: то ж Середньовіччя в архітектурі старого центру, ті ж пам’ятники відомим особистостям, що прославили міста, та ж валюта в побуті ???? Але по факту всі настільки різне!



Милий парк в околицях Старого Міста.

Замість Брюгге ми збиралися поїхати в Брюссель і, якщо чесно, я дуже хотіла потрапити саме в столицю Бельгії і центральний місто Євросоюзу, а не в якійсь там містечко на околиці країни. Скільки ж разів я була вдячна обставинам, завдяки яким виявилася все-ж саме в Брюгге! Не знаю, які б враження залишилися від Брюсселя, але думаю, що столичних мегаполісів скрізь вистачає, а Брюгге такий один і неповторний у своєму роді!


Бельгія. Прогулянка каналами м. Брюгге

Брюгге (або Брюж, як його називають французи), був заснований то в III, то в IV столітті. Вся його історія — це історія процвітання багатого і розкішного міста, що знаходиться в прекрасному місці: біля берега океану і на перехресті багатьох європейських доріг: з півночі на південь і з заходу на схід. Зараз Брюгге — столиця Фландрії, тут розмовляють нідерландською мовою і країну, в якій перебуваєш, можна ідентифікувати хіба що за бельгійським прапорів на адміністративних будівлях:) Ну я знала, звичайно, що Бельгія — офіційно двомовна країна, але мій стереотип, що там говорять французькою, було не так просто зламати))

Вийшовши вранці на вулицю в Брюгге, у мене відразу ж покращився настрій! Ще б: після нестерпних морозів будинку і пронизливого вітру зі снігом в Дрездені, в якому ми мерзли ще вчора, тут справжня весна! Ой, вірніше, все так само зима, але європейська: з квіточками, зеленіючої травичкою і місцевими панянками, гуляють у балетках по місту… 5 січня!!

Отже, перебуваючи в піднесеному позитивному настрої, ми пішли безцільно і навіть без карти блукати старими вулицями міста. Мені подобалося там все! Милі будиночки, карети на вулицях, парки і канали, дівчата в середньовічних костюмах. Але особливо запахи! Неймовірні запахи какао і шоколаду, кави і ванілі — вони були всюди! І неможливо було пройти повз жодної chocolatier, не заглянувши всередину! Якщо ранок у Франції у мене асоціюється з круасанами, багетом, запахами сирів і ранкової кави, то Бельгія — це тільки шоколад!:)

Треба сказати, що Бельгія — друга країна в Європі, кондитери якої відомі на весь світ! Після Швейцарії тут виробляють один з найбільш смачних шоколадов! І часто його роблять по старинці, вручну, з любов’ю змішуючи інгредієнти і фантазуючи з приводу прикрас милих тортів. Там все настільки красиве і смачне, що хочеться купити все! Шоколадних чоловічків, медальки, цукерки, торти і тістечкові, шоколадки і марципани! Загалом, місто обов’язковий для відвідування всіма ласунами світу:)

Але не шоколадом єдиним славиться Брюгге. Завдяки тому, що він оточений з усіх боків глибокими каналами, по яких навіть кораблі можуть проходити, його заслужено називають Північною Венецією Європи.

Кількість каналів і води навколо можна собі уявити, дивлячись навіть на карту центру і Старого Міста.

Безцільно блукаючи вузенькими вуличками, ви не пропустите нічого! За кожним поворот тут знаходиться щось прекрасне. Архітектура дійсно позитивно шокує і вражає уяву!

122-метрова Вежа церкви Богоматері. Її видно практично з будь-якої точки міста.

Дуже величне готична будівля, побудована в XII-XIII століттях. У цій церкві можна побачити скульптуру Мікеланджело «Діва Марія з немовлям» («Мадонна Брюгге») і склепи герцогів і герцогинь Бургундських. А поблизу церква вражає своїми масштабами ще більше!

Таке монументальна споруда Старого Міста, яке ми оглядали,- дозорна вежа Белфорт.

вона Побудована приблизно в той же час, що і церква Богоматері. Висота вежі становить 83 метри. Зараз це така собі каплиця з оглядовим майданчиком, яка в давнину використовувалася як наглядова стовп: пожежники з цієї вежі стежили за містом і перші дізнавалися про пожежі, якщо такі виникали. На всіх моїх фото Белфорт чомусь вийшов косо, я дуже засмутилася, що жодного разу не сфотографувала його прямо. А потім прочитала в інтернеті, що каплиця відхиляється від вертикалі на 1 метр! Така собі пізанська вежа по-бельгійськи:)

Ще місто радує кількістю пам’ятників і скульптур. Ні, це зовсім не величні фонтани і лицарі на конях, яких так багато в інших європейських містах. Як правило, тут ви на кожному кроці будете натикатися на маленькі інсталяція з незрозуміло якою значеннєвим навантаженням. Ось вам ще один аргумент на користь того, що треба читати путівники заздалегідь. Ну якщо, звичайно, вам не доставляє задоволення розгадувати таємниці скульптур самим ????

В Брюгге ми були після католицького Різдва під час новорічних свят. Тому вся «природна» краса міста була ще більш підкреслено гірляндами, великими і маленькими Санта Клаусами з пап’є-маше, різнокольоровими вогниками.

На центральній площі міста біля мерії був обладнаний каток під відкритим небом. Одна із самих чудових європейських традицій! Катаються на ковзанах люди, весела музика, різдвяний ярмарок поруч — обожнюю всю цю атмосферу! От де свято дійсно відчувається по-справжньому! Тому якщо буде можливість, поїдьте як-небудь на Різдво в Європу — враження залишаться дуже позитивні!

Мерія.

Ну і на завершення розповіді про Брюгге, така собі родзинка міста ???? Тут немає звичайних таксі, до яких ми звикли. Таксі тут — це не якісь там тойоти, форди, нісани або пежо. Вишукані городяни їздять тільки на престижних крайслерах… або на каретах:)

Є один відомий фільм «Залягти на дно в Брюгге». Сам фільм мені не особливо подобається, але там так добре показаний Старе місто, що не втомлююся його переглядати тільки заради того, щоб в черговий раз помилуватися архітектурою, вузькими вулицями та парками міста, в якому так хотілося залишитися, «залягти на дно» і забути про існування решти світу:)

rss