Главная Новости

Дратівливість під час вагітності

Опубликовано: 29.09.2018

видео Дратівливість під час вагітності

Що буде, якщо ви припините курити [AsapScience]

Зміст:

«Ви вагітні!» А чи варто про це переживати? Зайва недовірливість Одна з причин дратівливості - погане самопочуття Увага люблячих людей - кращий засіб від дратівливості Відео

Час, який, здавалося б, у житті жінки повинно бути самим спокійним і щасливим - час очікування малюка, часто насправді стає дуже напруженим: багато майбутніх мам відчувають незрозумілу дратівливість під час вагітності і не можуть з нею впоратися. У чому ж справа? Чому вагітні жінки часто неврівноважені, і як допомогти їм перемогти своє «настрій»? Для того щоб відповісти на ці питання, ми повинні з вами уявити, що відбувається з жінкою в ці місяці.



«Ви вагітні!»

Турбота чоловіка

Як тільки лікар вимовляє цю фразу, в житті жінки все різко змінюється. Незалежно від того, довгоочікуваний це дитина, або діагноз лікаря виявився несподіванкою, перша це вагітність, або жінка вже має досвід виношування дітей, майбутня мама починає тривожитися. Приводів для тривоги у неї дуже багато.


На Хмельниччині вбили хлопця через мобільний телефон

Вагітна і навчання

Які питання можуть її хвилювати? Приблизно такі:

Власне здоров'я та здоров'я дитини. Відносини з чоловіком. Положення на роботі або, якщо майбутня мама студентка, в навчальному закладі. Зміна зовнішності. Страх перед пологами.

А чи варто про це переживати?

Вільний час при вагітності


Чому в жінок частіше виявляють патології щитоподібної залози

Навіть найближчі люди часто не розуміють тривоги жінки: питання здаються з боку наївними. Насправді всі вони для майбутньої мами важливі: адже на певний час вона стає повністю залежною від свого становища.

У найближчі місяці вона, можливо, не зможе приділяти стільки уваги чоловікові, скільки приділяла раніше - чи буде він як і раніше уважний до неї? Чи не згаснуть чи його почуття в цей період? Чи не стане він їй змінювати, якщо зовні вона буде виглядати гірше? Чи вистачить у нього терпіння весь вільний час проводити біля вагітної дружини, або ж його потягне до друзів?

Працююча вагітна жінка

Зміниться і її положення на роботі: які б не були її досягнення до цього моменту, її роботодавцям ясно, що найближчі рік-два вона не «працівник». Поставиться до неї по-людськи начальство, звільнивши її на цей час від складних ділянок роботи, чи підтримають допомогою колеги? Якщо майбутня мама - студентка, у неї може пропасти інтерес до навчання, або ж просто не буде сил для серйозних занять науками, чи будуть до неї лояльні викладачі?

Підтримка вагітної

Звичайно, все це не варто переживань, тому що всі порядні люди розуміють жінку і намагаються підтримати в цей час, а люблячі чоловіки стають ще більш уважними, ніжними, ласкавими; але поки майбутня мама не переконається в тому, що все кругом бережуть її і її дитини, вона може серйозно турбуватися.

Зайва недовірливість

Вагітна у лікаря

Часто в цей період жінка стає дратівливою саме через помисливості. Ми вже зазначили вище, що в центрі її уваги - здоров'я! Варто лікаря зронити необережне слово про те, що аналізи «не дуже», або вона «перебирає вагу», або «недобирає вагу», або ще про щось, пов'язаному з її положенням, тривога багаторазово посилюється. Приводів для хвилювання може зовсім не бути, лікар всього лише констатує стан організму, але вагітній жінці починає здаватися, що все погано.

Зверніть увагу! Надто хвилюючись, вагітна дійсно може спровокувати погіршення стану здоров'я. У такі моменти дуже важливо, щоб її підтримали батьки, чоловік, подруги: заспокоїли, відвернули, створили умови для відпочинку.

Мінливість настрою при вагітності

Близьким жінки потрібно постаратися відгородити її від негативних переживань, а для цього бути з нею весь час поруч або хоча б на зв'язку, щоб у потрібну хвилину підбадьорити словом. Не треба вести при ній розмови на «сумні» теми, особливо що стосуються материнства. Є такі люди, які дуже люблять нагнітати страх якими-небудь трагічними історіями. Їм чомусь не приходять в голову розповіді про те, як деякі жінки прекрасно виходжують вагітність і не тільки не втрачають красу, але навіть гарнішими з кожним місяцем; про те, що деякі породіллі, майже не відчуваючи болю, народжують легко і швидко - їх історії крутяться навколо «страхів» пологового будинку. Таких людей, навіть якщо вони близькі родичі або друзі, краще на ці місяці виключити з кола спілкування.

Вагітна читає книгу

Зверніть увагу! Жінка буде набагато спокійніше, якщо в період очікування малюка присвятить вільний час читання книг з приємними сюжетами, прослуховуванню хорошої музики, спілкуванню виключно зі світлими людьми - добрими, веселими, несучими позитивну енергію.

Одна з причин дратівливості - погане самопочуття

Погане самопочуття при вагітності

Деякі жінки не думають про «поганий», нічого не бояться, і в той же час не в силах впоратися зі своїми емоціями. Часто вони самі не можуть собі пояснити: чому чоловік став дратувати? Чому настрій постійно на межі зриву, хоча ніяких видимих приводів немає?

Нездужання при вагітності

Таке найчастіше відбувається з тими жінками, які не звикли скаржитися, ухилятися від навантаження. Прагнучи залишатися «в строю», тобто справлятися з усією тією ж роботою, яка нещодавно їх зовсім не втомлювала, вони раптом починають втомлюватися, проте самі собі в цьому не зізнаються.

Цінність прогулянки для вагітної

Сім'я дивиться на жінку з почуттям мимовільного захоплення: вона абсолютно не змінює свій спосіб життя! Так само працює або навчається, встигає все робити по дому; от тільки чомусь стала трохи дратівливою, але це їй пробачити - вона ж в положенні! Насправді не варто випробовувати здоров'я і нервову систему жінки: однозначно, вона втомлюється! Більшу частину турбот по дому члени її сім'ї повинні взяти на себе: нехай краще вона, якщо вже вагітність їй зовсім не в тягар, зайву годину проведе на прогулянці - пройдеться по парку або по скверику, подихає свіжим повітрям.

Увага люблячих людей - кращий засіб від дратівливості

Радість материнства

Що б не стало приводом для поганого настрою вагітної жінки, її близькі повинні пам'ятати: її потрібно берегти! Ні в якому разі не можна з нею в цей період сперечатися, сваритися, лаятися. Вона виношує дитину: в її організмі відбуваються складні процеси, змінюється гормональний фон - все це не може не відбиватися і на емоційному рівні.

Увага чоловіка

З'являється дратівливість під час вагітності зовсім не є ознакою того, що у жінки зіпсувався характер або вона стала гірше ставитися до членів своєї родини. Ні сама майбутня мама, ні її оточення не повинні на цьому акцентувати увагу: дрібні образи, сльози, гнів - все пройде ... Головне, що скоро в родині буде радість - з'явиться дитина!

Відео

Які зміни відбуваються в настрої вагітної і як це пережити, дивіться у наступному відео:

rss