Главная Новости

Дрезден: пам’ятки |

Опубликовано: 29.09.2018

видео Дрезден: пам’ятки |

Музеї та галереї рідного краю (України)

Сьогодні подорожі по Німеччині не будуть повними, якщо не включити в них поїздку в один з найкрасивіших міст Європи – Дрезден. Його називають Флоренція-на-Ельбі, так як ця річка протікає прямо по місту і ділить його на дві половини. Але не тільки цим схожі Дрезден і Флоренція – обидва міста знамениті старовинною архітектурою та величезними музейними колекціями.


Познань. Польша. НЕТИПИЧНЫЙ СТАРЫЙ ГОРОД. ПРАЗДНИК В ГОРОДЕ

Дрезден, пам’ятки якого відомі в усьому світі, називають столицею Саксонії, східній частині Німеччини. І цьому красивому місту нещодавно виповнилося вісімсот років (2006 р).

Вражає кількість туристів, які щорічно приїжджають у це місто на Ельбі. Не один день буде потрібно, щоб ознайомитися з усіма визначними пам’ятками, тож екскурсоводи з радістю підказують, що подивитися в Дрездені в першу чергу.


Авто-путешествие по Германии | Auto-trip to Germany

Старий історичний центр

Старий Дрезден розташований уздовж лівого берега Ельби і досі захоплює своєю величчю і красою.

Символом історичного центру вважають протестанскую церква Фрауенкірхе, яку після реконструкції в 2005 році урочисто відкрили для відвідування. Церква Богородиці – одна з найвеличніших церков в Дрездені, видатний пам’ятник бароко.

Усередині старого Дрездена – Театральна площа, в центрі якої знаходиться Дрезденська опера (Земпер опера). Акустика та архітектура цього будинку дає право бути зарахованим до шедеврів світової театральної архітектури XIX століття

Старий Дрезден пам’ятки зберігає дуже різноманітні.

Недалеко від оперного театру знаходиться палацовий ансамбль Цвінгер. Це сама справжня коштовність серед усіх Саксонських палаців. У палаці туристи можуть ознайомитися з Дрезденської картинної галереєю. Сьогодні тут зібрані самі прекрасні картини найвідоміших іспанських та італійських живописців. «Сикстинська мадонна» Рафаеля, знаменита у всьому світі, зберігається саме в ній. У палаці розташована збройова палата і Музей фарфору. Збройна палата Дрездена знаменита дивовижними експонатами обладунків та зброї, їх налічується більше десяти тисяч. Ще збройову палату називають історичним музеєм. У ньому зберігається шпага, подарована Петром Першим Августу Сильному. А в Музеї порцеляни зібрана унікальна колекція сервізів і ваз Китаю і Японії.

Альбертінум – музей ювелірного мистецтва та живопису, один з найвідоміших музеїв Дрездена. Багатющою колекцією прикрас і полотнами знаменитих художників-імпресіоністів славиться це місце.

На лівому березі Ельби знаходиться тераса Брюля, відома під назвою «балкон Європи». Брюльская тераса веде до барочного мосту Августа. Він з’єднує старе місто і новий.

Нове місто

Новий Дрезден пам’ятки надає туристам дуже цікаві.

Одна з них – пам’ятник «Золотий вершник», XVIII століття, Август Сильний на коні відображений в цій статуї. Виконана вона з міді і покрита золотом.

А ось із сучасних унікальних пам’яток можна відвідати молочну крамницю «Пфундс Молкерай». Вона потрапила в книгу рекордів Гіннеса за найкрасивіше оформлення молочного магазину в світі. Кожна плитка, якою оброблені підлога, стіни і стеля магазину, розмальована вручну.

Одне з наймодніших місць Дрездена – ділянка між Ельбою і площею Альбертплатц.

Приємно здивує туристів з Росії російська церква преподобного отця Симеона Дівногорца. Цей православний храм побудований в XIX столітті.

Мандрівників, які відвідали Дрезден, пам’ятки цього міста настільки вражають, що назавжди залишаються в пам’яті. Якщо ви побуваєте в цих місцях, безсумнівно полюбите їх і вони остануться у вашому серці.

Ось так з риболовецької села Драждяна Дрезден перетворився в один з найбільш відомих центрів культури і мистецтва світу.

rss