Главная Новости

Пам’ятки Абхазії |

Опубликовано: 29.09.2018

Якщо ви вже знаходитеся в передчутті літньої відпустки і роздумуєте, де відпочити, в Абхазії знайдеться все для приємного відпочинку. Ця республіка давно відома як один з найдивовижніших і сонячних куточків планети, улюблене місце відпочинку туристів як з Росії, так і з інших країн. Завдяки чудовою і унікальній природі Абхазії, її яскравою і самобутньою культурі, давньої історії та численним архітектурним пам’яткам відпочинок тут стане для вас незабутнім.


UBR NEWS 03 12 2016 1900 #news #ubr #новости #новини

Найвідоміші визначні пам’ятки Абхазії пов’язані з античними руїнами: це руїни стародавнього міста Себастополіс в Сухумі, Анакопія в Новому Афоні. Крім того, популярністю користуються Новоафонскій монастир, озеро Ріца, Гегскій водоспад та інші природні та культурні пам’ятки. Велика кількість архітектурних пам’яток знаходиться в абхазькій столиці Сухумі. Якщо ви роздумуєте над питанням, що подивитися в Абхазії, почніть своє знайомство з цією країною саме звідси. Це місто розташоване на чорноморському узбережжі. Багато визначних пам’яток Абхазії розташовані саме в Сухумі. За 2500 років свого існування він був відомий під різними назвами: Себастополіс, Діоскуріада, Сухумі-Кале. Улюбленим місцем мешканців та гостей міста є прикрашена фонтанами Театральна площа, звідки відкривається чудовий вид на Чорне море.

Ще одним найкрасивішим місцем в Сухумі вважається проспект Леона, що виходить до Ботанічного саду – вечноцветущая прикраси міста, знаменитому своїми унікальними квітами, кущами і деревами. Неподалік знаходиться Державний музей, в експозиціях якого можна побачити як пам’ятники абхазької культури і побуту, так і археологічні знахідки з сусідніх регіонів. Особливий інтерес викликають пам’ятки Абхазії, пов’язані з її багатою історією. Одним з таких місць в Сухумі є руїни Сухумською фортеці, яку почали будувати ще римляни у другому столітті нашої ери. Півтори тисячі років тому вона була укріплена турками. В даний час у фортеці проводяться археологічні розкопки.

На схід від абхазької столиці знаходиться замок Баграта, побудований близько тисячі років тому і непогано зберігся. З висоти стін замку можна насолодитися прекрасним видом на місто та його околиці. У двадцяти кілометрах від Сухумі, неподалік від Іверської гори, знаходиться Новий Афон, що приваблює туристів своїми релігійними пам’ятками. З них найбільш примітним є монастир Святого Пантелеймона, заснований в 1875 році. А надра Іверської гори знамениті складною системою лабіринтів Новоафонской печери. Шість підземних залів цієї печери служать туристичними об’єктами, куди проводяться екскурсії по спеціально прокладеній залізниці. Вершина ж Іверської гори привертає розташованої тут Анакопійской фортецею, побудованої в четвертому столітті візантійськими майстрами. Крім стін і сторожових веж фортеці, збереглася і цистерна для зберігання чистої води, а також побудований у восьмому столітті храм.

Природні визначні пам’ятки Абхазії – це, перш за все, курорти, серед яких перше місце належить Піцунді. Популярність цього курорту принесли чудовий сосновий заповідник і унікальний мікроклімат. Крім того, заповідник прикрашений вісьмома невеликими озерами з кришталево чистою водою. І, звичайно ж, приваблює туристів чудовий пляж. Також тут розташовуються пам’ятники історико-архітектурного комплексу «Великий Пітіунт». А в будівлі Піцундською собору встановлений орган, звучання якого можна почути на періодично проводяться концертах. Самим курортним містом Абхазії вважається Гагра. Тут можна помилуватися древньою фортецею Абаата, Приморським парком, прикрашеним знаменитими колонами, і замком принца Ольденбурзького.

rss