Главная Новости

Подорож по стародавній Греції. Півострів Халкідікі. Півострова: Кассандра, Ситонія і Афон. Цікаві Халкідікі » Жіночий світ

Опубликовано: 29.09.2018

видео Подорож по стародавній Греції. Півострів Халкідікі. Півострова: Кассандра, Ситонія і Афон. Цікаві Халкідікі » Жіночий світ

Олена Халік про подорож Грецією



Греція ... Варто вимовити це слово і в вухах лунає запальна музика сіртакі, перед очима постають мальовничі оливкові гаї на тлі кам'янистого пейзажу, а в роті виразно відчувається смак соковитого апельсина.

У всі часи це найдавніше держава вабило до себе мандрівників і прочан.

Ось і сьогодні мільйони туристів поспішають поринути в її теплий м'який клімат, поніжитися на чудових пляжах, побродити серед стародавніх руїн і своїми очима побачити пам'ятки культури, про які так багато чули.


Мій путівник. Греція - Акрополь та античний стадіон в Афінах

І, звичайно ж, не можна обійти стороною набирає всесвітню славу півострів Халкідікі. Тільки тут ще можна знайти самі чисті, упорядковані і безпечні для відпочивальників пляжі, за що півострів і отримав в 2005 році в нагороду Блакитні Прапори. Цей райський куточок площею 2915 км2 має досить довгу берегову смугу (близько 520 км), що дозволяє приймати досить багато гостей з різних країн.


Занимательные уроки Р. Саакаянца - Всемирная история Древний Египет

Географічна історія півострова Халкідікі

Цей величний півострів, сам складається з трьох інших, розташовується на півночі Греції. Його історія проникає вглиб століть і бере свій початок з часів первісної людини, останкам якого, знайденим в печері Петралона, налічується близько 600 000 років. Існує гіпотеза походження його назви від колись існував легендарного міста Халкіда, який мав тісні стосунки з тодішньої найбільшим полісом Греції - Еретрії.

Якщо подивитися на Халкідікі з висоти пташиного польоту, то не можна не помітити його певного схожості з тризубом Посейдона . Та й взагалі, все тут буквально просякнуте древньої міфологією. Назви його складових півостровів: Кассандра, Ситонія і Афон - є цьому зайвим підтвердженням.

Популярний півострів Кассандра

Півострів Кассандра - це найвідоміший серед туристів "зубець", до цього що носить ім'я Палін. У VI ст. до н.е. він був перейменований на честь останнього македонського царя Кассандра архаїчного періоду Давньої Греції.

Цей півострів славиться своїми великими упорядкованими пляжами, невеликими готелями і готельними комплексами, здатними задовольнити запити кожного мешканця. На його узбережжі розташовано безліч різних сіл і рибальських селищ з тавернами, де для будь-який відвідувач зможе скуштувати різноманітні страви з дарів моря і запити все це добротним місцевим вином.

Півострів Кассандра є найпівденнішим з усієї трійці і знаходиться поблизу від Салоников. Цей факт лише додає більшої популярності півострову, оскільки значно розширює спектр пропонованих розваг і культурного дозвілля.

Чарівний світ Ситонії

Середньому "зубця" стародавні греки за традицією дали ім'я одного з міфологічних титанів Ситона. Як свідчать давньогрецькі оповіді, саме в гаях цього півострова, якими він так рясніє, закоханий Аїд і викрав Персефону, прихопивши її на своїй колісниці в підземне царство.

Первозданність природи досі радує око мандрівника, забрів в сей край. Маленькі зручні гавані і бухти, гостинні блакитні береги і доглянуті оливкові, пальмові і апельсинові гаї, здавалося б, з розпростертими обіймами зустрічає втомленого подорожнього, що зазирнув в цей куточок раю на землі.

На Ситонії, як і на Кассандру , існує повністю сформована і грамотно продумана туристична інфраструктура. Це комфортабельні готелі та готелі різного рівня атестації, галасливі, веселі ресторанчики і бари, милі і затишні таверни, різноманітні спортивні майданчики, спеціально обладнані під різні види спорту. Родзинкою проведеного Вами тут відпочинку, безсумнівно, стануть нічні розваги, виконані в традиційному для стародавніх греків дусі.

Святий Афон

Третій "зубець" Халкідікі Агіон Орос (Святий Афон) - це перлина в його короні, бо на території півострова ось уже понад 1000 років знаходиться єдина і чи не перша в світі Православна Чернеча Республіка Афон.

Коли в 393г. н. е.. правлячий імператор Феодосій проголосив християнство державною релігією Римської імперії, на території сьогоднішньої Халкідікі, як і всюди активно почали зносити язичницькі святилища і будувати храми, собори і монастирі. Якось раз імператорська дочка Палакідія проїжджаючи повз Святої Гори, захотіла відвідати один з монастирів, зведений там за батьківські гроші. Підійшовши до його входу, вона почула голос Пресвятої Богородиці, який йшов від однієї з ікон розташованих перед входом до храму. Діва Марія наказала Палакідіі йти і не вводити молільників ченців у спокусу своєю красою. Імператорська донька була цнотливою дівчиною і послухалася наказам цього голосу. З того часу жодна людина і жодна тварина жіночої статі не переступав цей незримою межі, за якою ченці вірою і правдою служать Господу Богу. Кажуть, що на Афоні не знайдеться жодного гнізда, оскільки птахи підкоряючись волі Богоматері, воліють не порушувати заборони.

Однак монастирі Республіки Афон займають не всю територію півострова. На залишилася його частини знаходяться упорядковані готелі різної категорії і маленькі ресторанчики, але головне не це, а мальовничість природи цього краю, яка зачаровує з першого погляду.

Цікаві Халкідікі

Перша і, мабуть, найголовніша пам'ятка Халкідікі є гора Олімп, місце, де згідно давньогрецької міфології, жили кілька десятків богів і богинь, що відповідають за той чи інший аспект життя людини і в цьому, і в потойбічному світі.

Друга культурна цінність цього краю - це Візантійський музей, в якому зібрані найбільші і рідкісні колекції, пов'язані з історією людської цивілізації. Побувати на Халкидике і не відвідати його є просто злочином.

Крім того, Вам напевно буде цікаво поглянути на гігантський скельний комплекс Метеор, відвідати печеру Петралона, або археологічний заповідник Олінтос, побродити по вуличках священного міста Уранополісе і ще багато чого , багато іншого.

Асланян Олександра

для жіночого журналу. ru

При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий онлайн журнал. ru обов'язкове

rss