Главная Новости

Залисини на скронях у чоловіків: чи є лікування?

Опубликовано: 29.09.2018

Сергій, Єкатеринбург задає питання:

Здравствуйте! Мене звуть Олег, і мені 24 роки. Приблизно 2 роки тому став помічати, що випадає волосся. Думав, може авітаміноз або ще щось. Через пару років волосся продовжують випадати, і цей процес став інтенсивнішим настільки, що утворилися залисини на скронях. Я добре харчуюся і стежу за собою: регулярні тренування в спортзалі, басейн, збалансоване харчування. Шкідливих звичок імею.Через деякий час звернувся до лікарів і знову розчарувався. Якісну консультацію мені ніхто не дав. Порекомендували тільки дорогі засоби без діагностики. Тому звертаюся до вас з проханням, розкажіть, що може вплинути на прискорення процесу утворення залисин? Що потрібно робити, щоб якщо не відновити волосяний покрив, то хоча б зупинити випадіння волосся? Заранее спасибо.

Експерт відповідає:

Причини облисіння.

Здрастуйте, Олег! Природно, поставити вам діагноз, спираючись тільки на кілька приміток, неможливо. Для цього потрібно звернутися до фахівця, щоб він провів діагностику і визначився з типом захворювання.

Так як ви кажете, що облисіли у вас тільки віскі, можна припустити наявність осередкової алопеції. Під час такого захворювання волосся випадає тільки на певних ділянках шкіри голови: за вухами, на скронях, на потилиці. Якщо захворювання прогресує, то з часом ділянки зіллються між собою і людина облисіє повністю.

До цих пір не вивчені причини виникнення осередкової алопеції у чоловіків. Тому говорити про методи лікування теж важко. Проте не варто засмучуватися, потрібно намагатися дотримуватися комплексного позитивного впливу на волосяний покрив, щоб отримати результат.

Види алопеції за ступенем ускладнення.

Перш за все необхідно позбутися стресів. Далі - припинити приймати антидепресанти та антибіотики (природно, якщо це можливо). Причиною випадіння волосся можуть бути і гормональні порушення, які викликані неправильною роботою щитовидної залози. Тому без діагностики важко прописати курс лікування.

Косметичні препарати, які продаються в аптеках або супермаркетах, навряд чи чимось допоможуть. У даній ситуації не обійтися без лікарських препаратів.

Не варто недооцінювати нетрадиційну медицину. Добрими засобами для активізації росту волосся та усунення залисини вважаються реп'яхову і касторове масла, які потрібно втирати в проблемні ділянки шкіри.

Часто використовують в таких же цілях і гірчичний порошок. Його потрібно розвести теплою водою і додати трохи цукру. Чим більше цукру ви додасте, тим більше суміш буде пекти шкіру. Її потрібно нанести на залисину на скроні і укутати голову рушником. Спершу з такою кашкою потрібно просидіти хоча б 10 хвилин. З кожним наступним разом час можна збільшувати до 30 хвилин. Такі процедури необхідно робити не частіше 2-3 разів на тиждень.

Жоден з методів лікування не дасть належного результату, якщо не буде усунута причина захворювання. Якщо залисина на голові утворилася за досить короткий термін, то з походом до фахівця не варто зволікати. Необхідно зробити якісне обстеження. Лікування є, проте в кожній ситуації воно суто індивідуальне.

rss