Главная Новости

Як виживали найбідніші депутати Київради у 2017 році

Опубликовано: 01.10.2018

видео Як виживали найбідніші депутати Київради у 2017 році

У Барселоні снігом замело пляжі, а у Парижі облаштували гірськолижні траси

Депутатка від “Самопомочі” Юлія Лобан у декларації за 2017 рік в графі про доходи не вказала жодної копійки. Це означає, що за весь рік ні вона, ні 4 члени її сім’ї - не заробили нічого.


Московський міст може стати Північним

Водночас при порівнянні заощаджень у деклараціях за 2016 і 2017 роки видно, що заощадження депутатки суттєво зменшилися. У гривнях зменшилися на 250 тисяч, у доларах - на 6 тисяч, і зникли 50 тисяч гривень внесків до кредитних спілок.

"Свободівець"  Денис Попов знову за результатами декларування за 2017 рік став злиднем, як і в 2016-му . У своїй декларації-2017 депутат не вказав жодних доходів. Порівняно з 2016-м роком, заощадження дружини депутата зменшилися на 1 тисячу доларів, а заощадження депутата - зменшилися усього на 500 грн.

П ри цьому він їздить на Land Rover Discovery 3 2008 року випуску, який ще треба заправляти пальним.

Як сім’я прожила рік на 1000 доларів дружини і 500 грн депутата - таємниця. Депутат не бажає давати коментарів Громадському руху ЧЕСНО:

З журналістами ЧЕСНО я не буду спілкуватися ні в якому разі, ні з яких питань я не буду давати коментарів".

Депутат уважно вислухав, що саме журналісти ЧЕСНО збираються написати про його декларацію, проте й тоді не побажав коментувати. Журналіст пообіцяв депутату, що як тільки він забажає коментувати - його пояснення буде оприлюднене.

Я зрозумів. Гарного дня", - відповів на це депутат.

Депутат від “Єдності” Олексій Новіков , який раніше просив у Київради проїзний , як і в 2016-році , у декларації-2017 не вказав ні доходів, ні дружини. При цьому депутат у 2017 році вперше задекларував двох дітей, що мало би означати спільне проживання. От тільки де? Бо житла в декларації депутата як не було, так і не з’явилося.  Прожити рік Новіков міг за заощадження, які в нього схуднули на майже 21 тисячу доларів.

Депутат так само не бажає давати коментарів щодо декларації.

Вы ж непроверенный ресурс, всякую ахинею пишете, в том числе про меня. Пишите, что я негодяй… Вы ж пишете неправду... Извините, я занят у меня прием", - відповідає депутат, не бажаючи навіть слухати запитання про декларації .

Зауважимо, що Громадський рух ЧЕСНО щороку в Київраді проводить тренінги для депутатів та їхніх помічників щодо заповнення електронної декларації.

Депутат від БПП "Солідарність" Віктор Грушко став злиднем із річним доходом у 1000 грн від відчуження цінних паперів та корпоративних прав. Як і попереднього 2016 року , у декларації-2017 Грушко вказав повернення фінансової допомоги від своєї компанії "ГДТ-КОМПАНЙОН" - 174 тисячі гривень.

"Єднівець"  Дмитро Калініченко працює асистентом кафедри тракторів, автомобілів та біоенергосистем у Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Якщо у 2016 році він задекларував 24 тисячі грн стипендії, то в декларації-2017 як викладач Калініченко за рік заробив 2238 грн.

Прожити депутат міг, витрачаючи заощадження. Різниця заощаджень у деклараціях показує, що депутат витратив у 2017 році 15 тисяч гривень та 2500 доларів.

Цього року я планую захист дисертації... Основний акцент на неї. Так трошки заощаджень потрачено. Після захисту займемось підприємницькою діяльністю", - розповідає депутат .

Депутат від БПП "Солідарність"  Сергій Артеменко у своїй декларації вказав квартиру дружини в окупованому Луганську. У Києві депутат не вказав жодної нерухомості навіть на праві користування, хоча місце проживання і реєстрації вказав у Києві.

Депутат у 2016 і 2017 році не вказував заощаджень у розділі про грошові активи. "Тимчасово не працюючи", заробив у 2017 році 12515 грн, вказавши джерелом самого себе.

Головним мірилом у питаннях декларування доходів є норми законодавства. Єдиний коментар, який я можу Вам надати, полягає у тому, що всі декларації які я подавав, відповідають нормам закону", - відповідає депутат .

Зауважимо, що згідно з вимогами ЗУ "Про запобігання корупції" декларант має вказувати житло навіть, якщо не має його на праві власності, а просто безоплатно користується (п.2 ст. 46), а джерелом своїх доходів декларант може бути лише в одному випадку - якщо він є приватним підприємцем.

Інший депутат від БПП "Солідарність" Тарас Криворучко другий рік поспіль не може вибитися зі злиднів. На сім’ю з чотирьох осіб у 2017 році задекларував трохи менше 30 тисяч гривень. При цьому 10570 грн він отримав із благодійного фонду “Дніпровська сила” - це громадська організація, яка виконує функції громадської приймальні депутата. Так написано на сайті Київради у профайлі Криворучка.

Порівняно з 2016 роком трохи покращилася ситуація з доходами в депутата від БПП "Солідарність"  Вадима Пишняка , який зайшов у раду замість Дмитра Гордона .

У 2017 році Пишняк заробив за рік 39210 грн і вказав дохід дружини - Катерини Баленко - 33098 грн.

Проте для сім’ї з 5 осіб цього недостатньо, аби вибитися зі злиднів, за методологією ЧЕСНО. Другий рік поспіль у декларації депутата немає заощаджень.

Другий рік поспіль зовсім трохи, щоб вирватися з кола злиднів, не вистачило депутату від “Свободи” Прохору Антоненку . У 2017 році депутату забракло 1612 грн, щоб річні доходи перевищили прожитковий мінімум на сім’ю. Дохід сім’ї депутата становить 56120 грн.  Грошові активи в депутата зменшилися за рік на 500 доларів.

Нагадаємо, Громадський рух ЧЕСНО опублікував ТОП-5 депутатів Київради із найбільшими доходами .

 

rss