Главная Новости

Три роки декомунізації: чому законодавство України досі будує комунізм?

Опубликовано: 01.10.2018

Попри прийнятий у травні 2015  закон "Про декомунізацію " Україна втілює в життя ленінські ідеї побудови комуністичного суспільства і реалізовує розроблену Комуністичною  партією програму житлового будівництва.

Про це йдеться в чинному Житловому кодексі Української РСР, яким уже 26 років користується Україна, просто вносячи зміни до окремих статей.

З 2015 року двічі Верховна Рада вносила правки до Житлового кодексу, але комуністичні лозунги депутати так і не прибрали. Більше того, у кодексі замість Конституції України згадуються конституції СРСР і УРСР.

Народний депутат від БПП Дмитро Андрієвський, який є першим заступником голови профільного Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, розповідає, що депутати про проблему знають і працюють над новим Житловим кодексом:

 

Принципові положення цього кодексу змінюється законодавцем і зараз готується новий кодекс. Двадцять п’ять років до цього руки не доходили, зараз ми над цим працюємо, але питання дуже складне, тому що треба узгоджувати уже сотні законів, які були прийняті. Це певне порушення законодавства, але там є більш небезпечні механізми, бо уже Україна чверть століття незалежна, але живе за кодексом країни, якої і не було і уже нема. Це абсолютно неприйнятна ситуація...Така робота ведеться, але коли вона закінчиться, я, на жаль, не можу сказати”.

 

До авторів закону “Про декомунізацію” Громадському руху ЧЕСНО дотелефонуватися не вдалося.

Нагадаємо, Громадський рух ЧЕСНО д ослідив роботу комітету з питань будівництва і виявив, що законотворці, які до нього входять, часто мають бізнес-інтерес у сфері будівництва. Можливо, це і є тією причиною, чому вони так повільно працюють над новим законодавством.  

 

Натисніть для збільшення

Майже 50% складу комітету - прогульники . Два нардепи — Степан Івахів і Володимир Зубик (його пов’язують з “ Інтергал-Буд ”)  — майже не ходять на засідання комітету.

rss