Главная Новости

Володимирський собор в Києві

Опубликовано: 02.10.2018

видео Володимирський собор в Києві

Володимирський собор. Київ.

Володимирський собор



Адреса пам’ятки: Україна, м. Київ, бул. Т.Шевченка, 20

Шукаєте цікаву екскурсію в Києві? Натисніть тут.

Володимирський собор (Київ) – це самий найголовніший храм Української православної церкви (Київський патріархат). Цю визначну споруду можна побачити на бульварі Тараса Шевченка в Києві.


Телесеріал "Логос". ВОЛОДИМИРСЬКИЙ СОБОР

У 1852 році в своєму листі до імператора Миколи 1 Київський і Галицький митрополит Філарет написав про необхідність побудувати храм у Києві, який одночасно став би пам’ятником Володимира Святославича, князя Київського. Для спорудження храму було вирішено використовувати тільки благодійні кошти, які пожертвують люди.


Дзвонар Володимирського собору

Собор будувався 20 років. Коли в 1882 році він був побудований, почали думати про внутрішній інтер’єр та розпис. Професор Київської духовної академії, який був членом церковно-археологічного співтовариства, Іван Малишевський запропонував внутрішнє оформлення собору, яке повинно обов’язково відповідати епосі, в якій жив князь Володимир, і за стилем і за канонами.

Внутрішню обробку і розпис практично зуміли закінчити в 1896 році навесні. Залишилися тільки Борисоглібський і Ольгинський боковий вівтар на хорах. Днем освітлення Свято-Володимирського собору обрали 15 липня (27 за старим календарем), але дату довелося перенести, оскільки очікували приїзду Миколи другого в Київ на цю подію.

 
rss