Главная Новости

Як торгуватися в Бангкоку

Опубликовано: 08.10.2018

видео Як торгуватися в Бангкоку

🇶🇦 БЕСПЛАТНАЯ ЭКСКУРСИЯ . Complimentary Tour of DOHA . КАТАРСКИЕ АВИАЛИНИИ

Ви в Бангкоку на відпочинку або у відрядженні і бажаєте придбати якісь недорогі подарунки для знайомих? Бангкок - дійсно центр торгівлі. Тут ціна ніколи не фіксується для всіх клієнтів, навпаки, вважається, що клієнти, які дійсно хочуть зробити покупку, повинні торгуватися.


Cheap Trip: как долететь в Таиланд, где воскрес СССР и получить гастрономический оргазм

Кроки

1

Поупражняйтесь посміхатися, це серйозно допоможе. Знайдіть вулицю з великою кількістю магазинів, розташованих по її сторонам. Гарне місце - Хео Сан-Роуд. Тут багато туристів знаходять дешеве житло.

2

Виберіть річ, яку ви хочете. Наприклад, це футболка. Запитайте продавця, скільки вона коштує. Скажімо, за одну футболку просять 250 батів. Подумайте, скільки ви заплатите за одну і скільки всього футболок ви хочете (наприклад, ви хочете 5, що обійдеться в 1250 батів. Ви хочете заплатити не більше, ніж по 200 батів за футболку, тобто менше ніж 6 $ за штуку) . Скажіть спасибі і йдіть.

3

Візьміть банкноту в 1000 батів і покладіть в одну кишеню. Переконайтеся, що у вас немає ніяких інших грошей в тій кишені. Точно розрахуйте суму, яку ви хочете витратити. Поверніться в магазин приблизно через годину, щоб вони не дізналися вас відразу ж. Виберіть 5 футболок, які ви хочете, і поцікавтеся ціною. Витягніть вашу банкноту номіналом 1000 і скажіть, що це все, що у вас є. Але зробіть це лише, вибравши футболки, не раніше. Ось тоді і скажіть, що, як не шкода, але це все, чим ви володієте.

4

Вони постараються витягнути з вас більше, ви наполягайте на своєму. Якщо вони скажуть ні, дайте відповідь, що ви вибачаєтеся і розгортайтеся, щоб піти. Дуже рідко вони дозволяють піти покупцеві, який розмахує у них перед носом грошима.

5

Будьте готові піти. Торгівля в Південно-Східній Азії і Таїланді головним чином спирається на можливість відходу. Якщо ви не отримуєте ціну, яку хочете, показуєте своє невдоволення, повільно йдучи і кажучи їм, що це занадто дорого. Йдучи, нехай продавці кричать вам і будьте готові крикнути у відповідь нижчу ціну. Зауважте: не йдіть, не поторгувавшись деякий час, щоб вони знали, що ви зацікавилися їх товаром.

Поради

Альтернативна тактика - не питайте, скільки коштує футболка, яку ви хочете, а поцікавтеся ціною іншого футболки. Коли вам назвуть ціну, вдаючи, що це занадто дорого, і запитайте, скільки коштує інша футболка, вам вже назвуть меншу суму ... подумайте трохи ... і потім, показавши на футболку, яку ви дійсно хочете, запитайте, скільки коштує ця "звичайна" футболка. У цей момент ціна для початку переговорів вже нижче і у вас вже є перевага в порівнянні з початковою ціною. Якщо ви зайняті або поспішайте, нехай вони візьмуть з вас мито. Ви заплатите 20 або 15 батів мито, але заощадите час. Чи не торгуйтеся в магазинах, що торгують основними брендами. Ніхто це не оцінить. Виходячи з аеропорту, якщо потрібно таксі, ігноруйте всіх людей, що пропонують послуги таксі. Вони подадуть вам таксі за 950 батів. Пройдіть до стоянки таксі і зможете взяти звичайне таксі за 250-350 батів. Посміхайтеся!

Вам не дуже-то варто торгуватися в місцях торгівлі продовольчими товарами. Деякі магазини одягу зафіксували ціни, але більшість товарів, які там продаються, коштують сущі дрібниці. Все, що зроблено в Таїланді, буде дуже дешево для іноземців. Все, що було імпортовано, буде за повною ціною. Якщо у Вас є тайський друг, подруга, попросіть їх зробити покупки для вас. Більшість магазинів піднімають ціни, коли бачать іноземців. Ще раз, якщо ви іноземець, будьте обережні, купуючи дешеві CD або DVD диски. Вам можуть продати диски, які не працюють, тому у вас немає можливості їх перевірити і потім повернути назад. Попросіть, щоб вони перевірили диск при вас. Успішно поторгувавшись, не просіть здачу, у них все одно чомусь її не опиниться. Підучити трохи тайську мову, хоча б числа. Ви отримаєте ЗНАЧНО більш низькі ціни, якщо будете торгуватися на тайському, а не англійською мовою.

Попередження

Забавно проїхати на мото-рикші по Бангкоку, але врахуйте, що вони отримують винагороду за те, що привозять людей до певних місць. Іноді вони можуть сказати вам, що храм, в який хочете потрапити, закритий і повезуть вас в інше місце, зупиняючись по дорозі там, де їм треба. Чи не мисліть і не кидайте в гніві гроші, якщо торгівля не вдається, ви можете опинитися в неприємній ситуації, якщо зробите так! Тайці - горді люди, і особливо трепетно ставляться до свого короля (який зображений на національній валюті), поставтеся до цього з повагою. Уникайте ворожок, що носять тюрбани і стверджують, що можуть назвати ім`я вашої матері. Це шахрайство. Вони будуть швидко говорити і виманювати у вас гроші. Також майте на увазі, купити футболку за 5 $ - вже добре за ціною, що не торгуйтеся далі. Іноді ці люди теж потребують грошей. Уникайте в Таїланді студентської знижки на діаманти. Так не буває. Ви купуєте низькоякісні діаманти за ціною високоякісних. Одного разу люди витратили понад 5,000 $, думаючи, що купують діаманти вартістю 20,000 $. Але якби вони дійсно стільки коштували, то ніхто не став би продавати їх собі в збиток.
rss