Главная Новости

Як можна зменшити виплати по іпотечному кредиту?

Опубликовано: 08.10.2018

видео Як можна зменшити виплати по іпотечному кредиту?

Українці витрачають свої останні заощадження. Андрій Новак

У процесі оформлення іпотечного кредиту досить значну роль відіграє сума щомісячного внеску. І кожен позичальник хоче якимось чином зменшити розмір платежів по іпотеці. У даній статті ми розглянемо сім способів як зменшити щомісячні внески за іпотечним кредитом.


Уменьшение выплат по ипотеке с помощью государства. Программу продлили

I. Для того, щоб розмір щомісячних платежів був невеликий, потрібно оформити іпотечний кредит на досить тривалий термін. Це цілком простий спосіб – чим довше термін кредитування, тим менше розмір внесених грошових коштів. Наприклад, якщо позичальник оформляє іпотечний кредит у розмірі 1 мільйон гривень на п’ятнадцятирічний термін, то сума щомісячного внеску становитиме близько 11 тисяч гривень. Якщо період позики буде 25 років, то в цьому випадку платіж буде близько 7000 гривень.


Michael Dalcoe The CEO How to Make Money with Karatbars Michael Dalcoe The CEO

II. Потрібно планувати щомісячний платіж з запасом. При оформленні іпотечного кредиту необхідно орієнтуватися на ту суму щомісячних внесків, яку ви зможете віддавати кредитній організації, тобто слід об’єктивно оцінити свої фінансові можливості. Якщо позичальник розуміє, що щомісяця зможе виплачувати, припустимо, 5-10 тисяч гривень і оформляє іпотеку не на 30, а на 15 років, то в даному випадку краще буде зменшити суму щомісячного платежу і оформити позику на максимально можливий термін. Це допоможе позичальникові зберегти стабільне положення, якщо раптом настане фінансова криза, адже ніхто не знає, що чекає його в майбутньому і що може статися за 15-20 років.

Як правило, більшість кредитних організацій дозволяють дострокове погашення іпотечного кредиту по закінченні 3-6 місяців з дати отримання позикових коштів. До того ж після цього терміну допускається погашення позики і в повному обсязі. Набагато практичніше вносити платежі, які перевищують графік позичальника, якщо йому, звичайно, це під силу.

Крім того, позичальник може щомісяця "редагувати" свій бюджет. Наприклад, в одному місяці внести 10000 замість встановлених 5. І якщо виплачувати щомісяця по 10 тисяч, тобто суму яка в два рази більше певного розміру платежу, то переплата в результаті становитиме на 40% менше. До всього іншого, значно скоротиться і термін іпотеки

III. Погасити позику раніше встановленого терміну і тим самим заощадити на щомісячних платежах можна й іншим способом. Будь який ануїтетний платіж проходить через депозитний рахунок. Тобто позичальник вносить певну суму, а банк-кредитор списує платіж з рахунку. Внесок – це відмінний інструмент для економії коштів, оскільки відкладати гроші краще на депозиті, для того, щоб їх не витратити. Якщо протягом року вносити на вклад суму грошей в розмірі 10 000 гривень, 5 з яких будуть використані для погашення іпотечного кредиту, а решту сума піде на вклад, то за рік можна отримати до 70 тисяч гривень економії на вкладі. Слід зазначити, що якщо ви вирішите погасити іпотечний кредит достроково, то необхідно буде ретельно перерахувати графік платежів, який обов’язково повинен скоротитися.

IV. Потрібно самостійно займатися страхуванням нерухомості. Зазвичай при оформленні іпотеки банки пропонують позичальникам для страхування об’єкта нерухомості дві-три страхових компанії. Насправді кредитні організації співпрацюють як мінімум з 8-10 компаніями. Тарифи у різних страховиків, природно, відрізняються, причому різниця може досягати 40 відсотків. Тому, якщо комплексне страхування становить 2 відсотки від усієї суми позикових коштів, то можна заощадити приблизно до 0,8 відсотків на страхуванні, тобто до 7 000 гривень щороку. Для цього необхідно вибрати найбільш підходящу страхову компанію.

V. Отримання податкового вирахування. З одного мільйона позичальник може повернути до 100000. Оформити податкове вирахування можна також і на відсотки, виплачені за іпотечним кредитом. За кожен рік виплат можна повернути до 10 відсотків від цієї суми.

VI. Здавати в оренду квартиру, придбану в кредит. Звичайно, кожен банк прописує в договорі, що оренда нерухомості заборонена або на це потрібна його згода. Але якщо позичальник не порушує графік внесення щомісячних платежів і надає страховий поліс, то кредитна організація, швидше за все, не буде проводити перевірку іпотечної квартири або будинку. Отримані гроші можна використовувати для погашення основної частини кредиту, таким чином позичальник зможе або знизити щомісячний платіж або зменшити термін іпотеки.

rss