Главная Новости

Купуємо авто із застави. Як це буває

Опубликовано: 08.10.2018

видео Купуємо авто із застави. Як це буває

Експеримент ТСН: після розмитнення закордонного авто в Україні його вартість зросла майже вдвічі

Українські банки активно пропонують придбати заставні авто на більш вигідних умовах, ніж на авторинках або ж із забезпеченням юридичного супроводу процесу покупки. Як відбуваються такі торги, дивіться в нашій збірці історій.



Історія 1

Тарас вирішив купити авто із застави в банку. На сайтах різних кредитних установ розглядав фото і вартість автомобілів. Вибрав JaguarX-TYPE 2007-го року випуску. Вартістю 22 000 долл. США. В оголошеннях про продаж подібних автомобілів ціна мало чим відрізнялася, але машина сподобалася, тому Тарас подав заявку на участь в торгах, був єдиним учасником, юридичний відділ банку забезпечив оформлення та підготовку документов.Через тиждень відбулися торги. Попередній власник підписав угоду про передачу майна. Покупець – придбав автомобіль.


Чи Варто Купувати Авто з Іноземними Номерами? - Ранок - Інтер

Історія 2

Олексій на покупці заставного авто хотів заощадити. Шукав машину, яка за вартістю нижче середньоринкової. Вибрав позашляховик Daihatsu Terios 2008-го року випуску. На авторинку такий продавали за 130 тисяч гривень. На сайті банку знайшов пропозицію дешевше – за 96 400 гривень. Коли звернувся в банк, пояснили, що машина реалізується з примусу. І власник не бажає розлучатися зі своїм автомобілем. Проте, після торгів на аукціоні законне право на власність буде передано новому покупцеві, тобто Олексію. А за виконанням простежить виконавча служба.


Допомога з резервацією авто в Німеччині

Олексій взяв участь в аукціоні, оплатив аванс 30% і домовився з банком, що протягом 10 днів внесе решту суми. За цей час виконавча служба пообіцяла передати ключі і автомобіль. Але, через кілька днів виявилося, що власник забрав авто і покотив на ньому у невідомому напрямку. Олексій залишився без авансу. Так як за вкладені на торгах гроші банк не несе відповідальності, а знижена вартість вважається платою за ризики.

Історія 3

Степан придбав за дорученням за 10 000 дол Хонду Акорд. Уживане авто 2007-го року випуску цілком влаштовувало покупця за характеристиками. Через півроку вирішив переоформити автомобіль на себе. Але коли звернувся в ДАІ, щоб переоформити автомобіль, виявилося, що він числиться в базі, як під арештом. Власник взяв гроші за авто, але не повідомив, що не розплатився за кредитом. Таким чином, Степану, щоб оформити авто на себе, необхідно вирішити труднощі з банком – сплатити чужий кредит, і вивести машину з-під арешту. Дешева покупка виявилася лише сиром у мишоловці.

Історія 4

Олена вибрала авто серед заставних пропозицій банку. Взяла участь в аукціоні і там вирішили передати їй машину у власність. Тим більше що Шевроле Авео, яку вона обрала, перебувала на штрафмайданчику банку. Через місяць після оплати вартості автомобіля і переоформлення до Олени приїхав попередній власник авто і повідомив, що суд прийняв рішення, що його кредитний договір з банком було підписано неправильно і визнаний недійсним. Тому Олена зобов’язана повернути авто. Нова власниця звернулася до юриста, і той їй пояснив, що оскільки жінка заплатила за своє авто, договір купівлі-продажу оформлений законно і оформлення автомобіля відбулося, за шкоду попереднйому власнику зобов’язаний заплатити банк.

Історія 5

Федір взяв у кредит в банку новий Деу Ланос. Але поки розплачувався за кредитом, з роботи звільнили. Щоб розрахуватися з банком Федір домовився зі своїм знайомим, що той буде користуватися і погашати кредит. Але рік пройшов, а знайомий кредит не повернув, та й машину не повертає. Юристи порадили Федору звернутися в міліцію і повернути автомобіль. Проте, повідомили, що змусити нового водія повертати кредит – шансів немає. Борг, відсотки по кредиту і штрафи – на рахунку у Федора. Якщо не поверне – Деу Ланос конфіскує банк і видасть на торги в пошуках нового покупця.

Підсумуємо, визначивши важливі правила, яких варто дотримуватися, купуючи авто із заставного майна банків.

– Авто-під добровільною реалізацією – значно краще покупки з примусовою реалізацією.

– Перш ніж купувати авто, необхідно поспілкуватися з його власником і упевнитися в його бажанні віддати автомобіль.

– Якщо машина-під примусовою реалізацією, варто провідати попередніх власників, оцінити можливості отримання кредиту і проконсультуватися з юристом.

– Купуючи авто за дорученням, перевірити в ДАІ, чи не перебуває машина на обліку, чи не є під заставою, поцікавитися про попереднього власника.

– Якщо ваша машина куплена в кредит, не варто довіряти повернення боргів іншим людям. Перед банком відповідальність за борг несе позичальник.

Джерело:

rss