Главная Новости

Як отримати кредит, якщо ви офіційно не працевлаштовані?

Опубликовано: 08.10.2018

видео Як отримати кредит, якщо ви офіційно не працевлаштовані?

Податкі в польщі. Як повернути частину грошей?

Кожен може опинитися в ситуації, коли потрібні гроші, а місця роботи для підтвердження своєї платоспроможності немає. І банківська практика сьогодні дозволяє взяти кредит офіційно не працюючій людині. У цю категорію потрапляють не тільки тимчасово безробітні, а й приватні підприємці, фрілансери, які не мають постійного роботодавця, і ті, хто працевлаштований без офіційного оформлення трудових відносин.


Як отримати податкову знижку за навчання?

Що робити, якщо ви визнані офіційно безробітним?

При неможливості підтвердити свої доходи відповідною довідкою необхідно звертатися до фінансової установи, яка видає позику всього лише по двох документах. Одним з них є паспорт, а другим можуть бути водійські права, закордонний паспорт, свідоцтво про постановку на облік в податковому органі, виписка з рахунку. Це найнадійніший спосіб взяти кредит безробітним, хоча і відрізняється від звичайного більш високою процентною ставкою.

Однак банки більш вимогливі до таких клієнтів, тому наявність хорошої «кредитної історії», стаціонарних номерів контактних телефонів (в тому числі домашнього), власного житла, автомобіля не старше 3 років і дачі не завадить. Правда, без підтвердження доходів можна оформити тільки споживчий кредит, а іпотеку або автокредитування, швидше за все, не вийде.

Ще в такій ситуації здатний допомогти кредитний брокер – фахівець, який за певний відсоток від розміру бажаного позики досягне отримання цієї суми в банку. Це стає можливим завдяки його особистим зв’язкам і досвіду такого роду угод. Звичайно брокер бере до 15% від фактично отриманої суми. Якщо він вимагає передоплати, то це шахрай, від послуг якого слід відмовитися.

Ще одним варіантом оформлення кредиту безробітним є звернення до приватного інвестора, якого можна знайти за оголошеннями з текстом: «дам гроші в борг». Як правило, єдиною умовою є наявність у позичальника власності, яку можна використовувати як заставу. Крім досить високої процентної ставки, цей спосіб кредитування ще пов’язаний з ризиком втрати заставленого майна. До нього варто вдатися лише тоді, коли є стовідсоткова впевненість у погашенні позики в повному обсязі у встановлений термін.

Які ще варіанти існують?

Також місцем, де взяти кредит, якщо не працюєш, не важко, вважаються мікрофінансові компанії. Ці організації спеціалізуються на видачі позик в невеликих сумах, зазвичай до 10-20 тис. гривень. Правда, їх відсоткові ставки нараховуються не на рік, а на місяць. Це варто враховувати, якщо в найближчі місяці погасити борг немає можливості. При перерахунку на роки відсотки за таким кредитом складуть близько 300% річних.

При наявності у власності коштовностей можна звернутися за грошима в ломбард. Ця установа відрізняється цілком прийнятними процентними ставками в 80-120% річних. Однак для отримання позики знадобиться багато ювелірних виробів, так як оцінювачі в ломбардах навмисно занижують їх вартість.

Коли гроші потрібні для придбання дорогих товарів і побутової техніки, можна спробувати оформити кредитування в місці продажу. Не кожна торгова організація на це піде, але багато хто практикує. Відсотки по такій позиці будуть досить високі, а кредитний договір може містити багато невигідних умов, які в передчутті вдалої покупки можна не помітити.

Обережно, шахраї!

Чого категорично не варто робити для отримання кредиту безробітним, так це намагатися оформити його незаконним шляхом. Сьогодні нерідко зустрічаються оголошення, що пропонують надати допомогу в підтвердженні платоспроможності перед банками. Це шахраї. Вони пропонують за певну плату сфабрикувати пакет підроблених документів для оформлення позики і надати ряд «послуг» з підтвердження наявності у позичальника місця роботи.

Виглядає все дуже переконливо: довідка про доходи, трудова книжка і її копії із місця роботи. Навіть підтвердження по телефону факту працевлаштування в зазначеній в документах організації. Але в службах безпеки фінансових установ працюють фахівці, які легко виявляють такі підробки. Їм можуть повірити лише молоді банки, які не мають ще своєї інформаційної бази і достатнього досвіду.

rss