Главная Новости

Як правильно пофарбувати дах своїми руками

Опубликовано: 08.10.2018

видео Як правильно пофарбувати дах своїми руками

Фарбування дахів, Покраска Крыши, Фарбування даху

Дах вашого будинку потребує декоративному фарбуванні, так само як і його стіни. Фарба не тільки завершить цілісний образ естетичного будівлі, але і захистить дах від агресивних впливів навколишнього середовища. Наша стаття розкриє вам секрети технології вдалого фарбування покрівлі.



Як правило, піддаються фарбуванню в основному покрівлі, виконані з оцинкованої сталі. Наявність цинкового покриття оберігає металеві елементи від корозії і продовжує термін їх служби, однак цинк і сам потребує антикорозійному покритті, в ролі якого може вдало виступити фарба.

Перш ніж починати малярні роботи, зверніть увагу на наступні загальні рекомендації:


Фарбування оцинкованого даху New 05.2016

Для фарбування покрівлі необхідна суха погода, ідеальними періодами вважаються квітень-травень і вересень-жовтень - фахівці стверджують, що нанесене покриття в такий час покриття буде найбільш довговічним.

Літні місяці не рекомендуються через надмірно жаркої температури, невідповідною для малярних покрівельних робіт.


Оновлення шиферу. 2-й день робіт...

Ні в якому разі не слід приступати до фарбування покрівлі під час дощу.

Для роботи підготуйте взуття на м'якій підошві (бажано гумовою), щоб не ковзати по покрівлі і не дряпати поверхню даху.

Подбайте про страховку - проводячи покрівельні роботи, для безпеки прив'яжіться міцною мотузкою до крокв або балках. Відмітьте, що димова труба є ненадійною опорою в даному випадку і може не витримати ваги вашого тіла.

Технологія фарбування сталевої покрівлі

Старанно почистіть покрівлю, видаливши пил і бруд, позбувшись від іржі. Іржаві плями слід обробити залізною щіткою і відразу ж покрити зачищений ділянку грунтувальною фарбою для металу. Уважно огляньте покрівлю, звертаючи уваги на механічні пошкодження поверхні, зокрема наскрізні отвори, що виходять на горище. Невеликі отвори на схилах і дірки на гребені дахів закладіть замазкою, приготовленої з сухого крейди і натуральної оліфи. При бажанні у замазку можна додати трохи масляної фарби для додання потрібного відтінку. Значні дірки вимагають створення латок. Латку необхідного розміру, як правило, нарізають із брезенту. Готову і обов'язково в суху латку просочіть сметанообразним складом залізного або свинцевого сурику на оліфі - для якісної просочення вистачить 10-15 хвилин. Відіжміть полотно латки і наклейте її на відповідну ділянку покрівлі, акуратно розгладивши руками або щіткою з жорстким ворсом. До фарбування можна приступати не раніше, ніж через 5-7 діб після накладання латок. Ущільніть гребені покрівлі, підбиваючи їх звичайним молотком або киянкою - добийтеся надійного прилягання сполук. Нанесіть на поверхню покрівлі грунтуючий складу - зазвичай для його приготування використовують рідку масу (густа фарба, розбавлена оліфою). Ґрунтовку наносять кистю, акуратно розтушувати її тонким шаром. Для фарбування покрівлі застосовують махові кисті з жорсткою щетиною, яку втирають фарбу на поверхню. Використовувати валики не рекомендується, так як завдяки їх м'якому ворсу виходять товсті шари фарби на покрівлі. Такі шари легше покриваються тріщинами, до того ж для їх створення потрібно явно більшу кількість фарбувального складу. Починайте малярні роботи з нанесення фарби на покрівельні спуски, які в будь-якому випадку вимагають додаткового фарбувального шару порівняно з рештою поверхнею покрівлі. Дочекайтеся висихання фарби на спусках і приступайте до покриття всієї покрівлі. Набирайте невелику кількість фарби на пензель і розтушовують її тонким шаром за напрямком від коника до спусків. Не забувайте регулярно перемішувати фарбувальний склад, щоб не допустити втрати ним однорідності. Зазвичай покрівлю фарбують 1-2 рази залежно від її зношеності, нові покрівельні покриття - 2-3 рази. Після нанесення кожного шару потрібно зробити паузу (5-8 діб), дозволяючи покриття добре просохнути.

Зверніть увагу!

Використовуйте спеціальну фарбу для оцинкованого металу.

Фарба для першого шару потрібна більш рідка, ніж для наступних шарів.

Водостічні труби до фарбування слід розібрати і ретельно прочистити, а потім пофарбувати зсередини і повернути на законне місце.

Внутрішні поверхні сталевої покрівлі - листи, звернені до горища - також потребують антикорозійного захисту. А значить, бажано пофарбувати обидві сторони покрівлі. Нанесіть два шари фарби за допомогою махової кисті, залишаючи елементи обрешітки у вихідному вигляді.

Фарбуємо покрівлі з шиферу

Шиферні покриття не менше сталевих потребу в захисному покритті фарбою. Проте в даному випадку наголос робиться на декоративних аспектах фарбування - початково сірий шифер виглядає не надто привабливо.

Для проведення малярних робіт скористайтеся спеціальною покрівельної фарбою для шиферу (як правило, на акриловій основі). Колір фарби вибирайте, виходячи з власних побажань і переваг. Традиційно шиферні дахи фарбують в темні кольори (чорний, темно-зелений), так як світлі тони легко забруднюються. До того ж північна сторона даху часто обростає мохом, наявність якого краще прикриє темна поверхня.

Листи шиферу можна зробити і різнокольоровими. Подумайте, як краще скомпонувати кольору і придбайте кілька банок фарби відповідних тоном. Монтуючи покрівлю, листи різного кольору укладіть в розбіг або зберіть ряди різних кольорів.

Шифер простіше фарбувати до установки. Розстеліть листи на землі і приступайте до фарбування, попередньо заґрунтувати для кращого зчеплення покриття з основою.

Малярні роботи по шиферу простіше вести за допомогою махової кисті з жорсткою щетиною, так як валику буде проблематично рівномірно профарбовують увігнуті і опуклі елементи майбутньої покрівлі.

rss