Главная Новости

Професійна фото і відеозйомка весілля - як вибрати фотографа і відеооператора?

Опубликовано: 21.10.2018

Весільна фото та відеозйомка не тільки дозволяє зберегти дорогоцінні спогади, вона також допомагає повернутися в той щасливий день, відчути Ваше весілля заново. Завдяки технічному прогресу, якість весільних відеофільмів різко зросла. Відео може бути зняте і записане в різних відео-форматах, таких як DVD і навіть High-Definition DVD або BlueRay диски. Більшість весільних пар витрачають величезну кількість часу, при виборі свого весільного фотографа , і забувають про важливість вибору кваліфікованого відеооператора . Іноді, молодята можуть попросити друга або родича зняти їхнє весілля , але результати можуть бути невтішними. Так можна вчинити тільки при сильному обмеженні бюджету. Наймаючи професіонала, Ви одержите набагато якісніше відео, у весільному фільмі буде простежуватися художній стиль та сюжет. Весільний фотограф і відеооператор - це люди, від яких прямо залежить, як буде знятий Ваш весільний день, які фотографії і весільний фільм Ви одержите.


Вибір весільного фотографа / Школа наречених / Андрій Мельник

Початок пошуку фотографа та відеооператора, бронювання

Весільну відеозйомку, як і фотографа потрібно бронювати заздалегідь. Кращі весільні відеооператори і фотографи будуть заброньовані вже за рік або більше до початку церемонії одруження. За винятком деяких незначних сезонних коливань, професіонали зайняті цілий рік, їх рекомендують друзям.

Більшість весільних пар знають дату свого весілля вже на рік вперед, а то і швидше. Ми рекомендуємо Вам забронювати відеооператора, як тільки ви дали завдаток в ресторан. Крім того, що Ви будете мати набагато більш багатий вибір фотографів і відеооператорів, вибираючи їх завчасно, є інші істотні переваги раннього бронювання. Ваш відеооператор і фотограф будуть мати можливість відвідати місце проведення весілля і визначити оптимальні місця розташування камер, мікрофонів, і будь-якого іншого устаткування, а воно може знадобитися - наприклад, додаткове світло. Оскільки технологічний прогрес йде величезними темпами, то професіонали купують найсучасніше увстаткування - це зіграє Вам на руку. Відеооператор прагнуть модернізувати устаткування і програмне забезпечення в ногу з часом. Ви, можливо, в остаточному підсумку, одержите на своє весільне торжество людину з більше високим по якості устаткуванням, а це приємний сюрприз у день вашого весілля. У підсумку, весільне відео буде краще, яскравіше, гарніше і чіткіше.

Подбайте про комфортну роботу вашого фотографа й відеооператора на весіллі

Ваш відеооператор і фотограф будуть прагнути максимально добре і гарно «зберегти» ваше весілля. Вони будуть працювати багато годин підряд без відпочинку, носячись з собою і на собі всіляке устаткування. Знімаючи весілля, будуть прагнути бути максимально ненав'язливими. Тому радимо Вам допомогти їм у цьому!

Можливо навіть, при підготовці вашого ресторану для прийому гостей з вашого весілля, радьтеся з фотографом або відеооператором - як розташувати столи, розсадити гостей.

Відеооператор на весіллі повинен бути в курсі всіх подій. Не забудьте надати будь-яку відповідну інформацію заздалегідь, щоб допомогти йому зробити гарний весільний фільм. Тоді все пройде настільки гладко, наскільки це можливо. Відеооператорові та фотографові знадобляться всі ваші контактні дані, план проведення весілля, щоб чітко скоординувати спланувати дії.

Крім того, ви також повинні не забути нагодувати ваших фотографа і відеооператора. Так, вони мають потребу в їжі, вони ж не на батарейках. Вони будуть витрачати колосальну кількість сил. Це не порівнюється навіть з 12 годинним робочим днем. Експлуатація професійного обладнання і відеозйомка весілля забирають багато енергії. Голодний відеооператор і фотограф гірше працюють - не тому що вони такі погані, а в силу фізіологічних особливостей людини! Тому під час замовлення та складання меню для святкового столу не забудьте про фотографа та відеооператора. Якщо Ви не хочете накривати окремий столик для вашого фотографа й відеооператора, виділите їм місце серед гостей, але пам’ятайте, повинна бути можливість миттєво припинити трапезу і приступити до роботи - не розташовуйте їх дуже далеко від Вас, тим більше в сусідньому приміщенні. Якщо у Вас маленький бюджет і Ви не можете дозволити собі надати вечерю на місці, ви можете самі приготувати їжу для вашого фотографа чи відеооператора використовуючи свої власні продукти харчування. Коли ви забезпечили все що буде потрібно для роботи, можна бути впевненим у високій якості весільних фотографій і відеофільму.

Фотограф і відеооператор - суперники чи друзі?

Це дуже важливий робочий момент. Боротьба між фотографом і відеооператором за кращі позиції може призвести до поганого результату в обох, а то і до бійки. Відеооператор і фотограф повинні доповнювати один одного, а не конкурувати за ті самі знімки і ракурси. На щастя, є шляхи до скорочення числа подібних проблем під час вашого весілля.

Якщо Ви вже вибрали весільного фотографа, ви можете попросити його порекомендувати Вам відеооператора. Фотограф порекомендує відеооператора, з яким вони вже працювали на весіллях. Ваш відеооператор і фотограф повинен мати можливість безперешкодно працювати разом під час весілля. Дуже важливо, щоб вони зв'язалися між собою задовго до дня весілля. Так вони зможуть обговорити і спланувати стратегію зйомки на день весілля. Вони обоє повинні відвідати місця проведення весілля і підготуватися відповідним чином. Це дозволить уникнути конфліктів під час зйомки весілля.

Поцікавтесь заздалегідь про дозволи на фото та відеозйомку

Перш ніж витрачати дорогоцінний час на пошук відеооператора й фотографа в інтернет, визначитеся, де буде проходити Ваше весілля й весільна прогулянка, вінчання. Обійдіть ці місця в першу чергу. Переконаєтеся, що в церкві, під час вінчання Вам дозволять знімати (наші молодята вже привчили священиків до фото та відео зйомці в церквах Львова). Весільна прогулянка не виключення, наприклад у Львові, фото та відео зйомка в багатьох визначних місцях (італійський дворик, будинок вчених, …) платна. Тому подбайте про оплату заздалегідь.

Висновок

Дотримуючись цих порад, ви одержите прекрасне відео з вашого весілля, зможете подарувати його як дуже гарний сувенір своїм друзям. Сподіваюсь, ці ідеї допоможуть пролити трохи світла на підготовку до весілля, допоможуть одержати гарну відеозйомку весільного дня.

Гарного Вам весілля!

rss