Главная Новости

Правоохоронці області відярмаркували на 5 балів

Опубликовано: 22.10.2018

Правоохоронці Полтавщини вкотре продемонстрували гідний рівень забезпечення охорони громадського порядку під час проведення Національного Сорочинського ярмарку.

За інформацією Управління профілактики правопорушень УМВС України в Полтавській області, в ярмарку взяло участь 528 підприємств, організацій, установ, із них 228 – приватних, понад 200 майстрів народних промислів та 29 закладів громадського харчування.

Слід віддати належне техніці, використаній для забезпечення цілодобового контролю за станом правопорядку на Ярмарку. Робота відеокамер дозволила правоохоронцям раціонально організувати свою діяльність під час Національного ярмарку: насамперед, зосередити увагу на роз’яснювальній роботі, профілактиці правопорушень і злочинів, по-друге, сконцентрувати сили і засоби на інспектуванні закладів громадського харчування і торгівлі, а також на оперативному реагуванні на звернення громадян.

Сорочинський ярмарок цього року відвідали близько 600 тисяч гостей, поміж яких більше 400 іноземців. Попри систематичні нагадування про необхідність дотримання правил належної поведінки під час ярмаркування, окремі візитери допускали певні адміністративні правопорушення. Так, за весь час правоохоронці виявили 20 фактів порушення адміністративного законодавства, зокрема 5 випадків порушення ветеринарно-санітарного законодавства, 14 порушень по лінії ДАІ, у тому числі 3 – за управління транспортними засобами у нетверезому стані. Вжитими заходами затримано двох осіб підозрюваних у вчиненні злочинів. Не допущено до реалізації 21 кг неякісного м’яса.

Доцільно відзначити, що злагоджена робота міліції, поєднана з використанням спеціальної техніки, мінімізувала можливість вчинення протизаконних дій з боку учасників і гостей ярмарку. Зокрема, за весь період ярмаркування зареєстровано лише одну крадіжку з торгівельної палатки, яку було розкрито по гарячих слідах.

Поділіться з друзями:   

Додати коментар

rss